USD Coin

Staken USD Coin

$1,00

24 uur prijsverandering

stijging van 0,10%

24 uur laagste prijs

$1,00

24 uur hoogste prijs

$1,00

Market cap

$33.338.517.868

24u volume

$4.364.861.990

Circulerend aanbod

33.321.878.776

Totale aanbod

33.321.878.776

Prijs 24 uur

stijging van 0,10%

Prijs 7 dagen

daling van 0,08%

Prijs 30 dagen

stijging van 0,23%

Prijs 1 jaar

stijging van 0,36%

Wat is staken precies?

Om te begrijpen wat het staken van cryptocurrencies is, is het belangrijk om eerst te begrijpen wat cryptocurrency is. Een cryptocurrency is een soort digitale valuta waarbij encryptietechnieken worden gebruikt om de aanmaak van geldeenheden te reguleren en de overdracht van geld te verifiëren en die onafhankelijk van een Centrale Bank opereert. 

Het is een gedecentraliseerde, peer-to-peer manier om waarde uit te wisselen zonder centrale autoriteit of banken. Om die reden werkt cryptocurrency strikt onder open source softwarelicenties, waarbij openbare grootboeken worden gegenereerd die elke transactie bijhouden. 

Cryptocurrencies worden vaak digitale valuta’s genoemd omdat ze niet door een centrale autoriteit of nationale bank worden uitgegeven. Anonimiteit is ook wat mensen aantrekt die overheidsbeperkingen op de handel willen omzeilen door cryptocurrencies te kopen met hun eigen geld en ze vervolgens te verhandelen op verschillende exchanges.

Hoe werkt USD Coin staking?

USD Coin staken is een manier om passief inkomen te verdienen als beloning voor het helpen handhaven van de USD Coin blockchain. Wanneer je USD Coin staked, help je het USD Coin netwerk om veilig te zijn. 

U kunt USD Coin gewoon staken via exchanges zoals Coinloan, Bitvavo, Binance en Celsius Network. Terwijl het proces voor het staken van USD Coin eenvoudig is, hangen de werkelijke beloningen af van de hoeveel USD Coin je staked en voor hoe lang je je USD Coin staked. Hoe lang en meer je USD Coin te staked hoe meer rente je zal ontvangen. 

Er zijn verschillende manieren om cryptocurrency te staken, maar een van de meest populaire manieren is door middel van wat ‘Proof of Stake’ of PoS wordt genoemd. Proof of Stake werkt door gebruikers te belonen die in de loop van de tijd munten met rente houden voor hun investering in het blockchain-netwerk. 

Dit type staking beloont investeerders en moedigt hen aan om meer cryptocurrency te kopen en aan te houden terwijl ze hiervoor beloningen verdienen. Het doel is om uw cryptocurrency te staken voor een bepaalde periode om transacties op de blockchain te helpen valideren.

Hoe kan ik USDC staken?

Om in aanmerking te komen voor beloningen moet je een bepaalde hoeveelheid USD Coin vastzetten in je wallet om zo te helpen met de veiligheid van het USD Coin blockchain netwerk en de transacties te ondersteunen. 

  1. Om USD Coin te kunnen staken op een exchange, moet je je eerst aanmelden en een account aanmaken. 
  2. Je moet je e-mailadres en de gegevens van je ID, rijbewijs of paspoort invullen, en je moet 18 jaar of ouder zijn voordat je kan beginnen met crypto staking. 
  3. Koop USD Coin of stort USD Coin naar je wallet . 
  4. Meld je aan voor de staking services in de exchange
  5. De staking services zullen enkel betrekking hebben op je USDC en niet op je andere cryptocurrency, je behoudt ook het volledige eigendom van uw digitale activa, die je op elk moment terug kunt opnemen.
  6. Als je een blok met succes valideert, verdien je in ruil enkele USD Coin als beloning voor het staken.

De voordelen van het staken van USD Coin

  • Het staken van USD Coin vereist geen grote inzet om in aanmerking te komen.
  • Stakingsbeloningen zijn aanzienlijk hoger dan wat je aan rente kan ontvangen op een spaarrekening bij een traditionele bank.
  • USD Coin staken is een stuk beter voor het milieu dan het minen van USD Coin.
  • Voor het staken betaal je geen hoge kosten aan mining apparatuur en stroomkosten.

Platformen voor USD Coin staking

USD Coin staken op Bitvavo 

Bitvavo biedt off-chain en on-chain stakingdiensten aan. Bitvavo biedt Off-chain staking service aan voor USD Coin en zo kun je beloningen verdienen op je beschikbare en ongebruikte USD Coin in je Bitvavo account. 

USD Coin staken op Binance 

Binance is gebaseerd op het Proof of Stake (PoS) consensus algoritme dat gebruikmaakt van een willekeurig selectieproces om de validator van het volgende blok te bepalen. Als gevolg hiervan kunt je je USD Coin staken en krijg je een aantrekkelijke rente van 2% tot 8% afhankelijk van hoeveel USD Coin je staked. Je kunt USD Coin investeren via Binance Launchpad, Binance Vault of Locked Savings. 

USD Coin staken op Coinloan

Coinloan is een peer-to-peer crypto-to-fiat lending gecentraliseerde exchange gevestigd in Estland dat staking-diensten aanbiedt. Coinloan biedt de mogelijk aan om USD Coin te staken om hun leningen te financieren, en in ruil daarvoor verdien je USD Coin in beloningen.

USD Coin staken op Celsius Network

Celsius Network is een platform voor gedemocratiseerde rente-inkomsten en leningen. Celsius maakt geen gebruik van PoW- of PoS-systeemprotocollen omdat het een gecentraliseerd netwerk is voor het uitlenen en verhandelen van cryptocurrency. In plaats daarvan kun je je USD Coin in je wallet staken voor een aantrekkelijke rente van (x%) per jaar. Dit wordt gebruikt voor opbrengst genererende activiteiten, voornamelijk het uitlenen aan goedgekeurde institutionele leners.

binance logo

Beoordeling

9.2

CoinLoan Logo

Beoordeling

9.0

bitvavo

Beoordeling

8.9

kraken logo

Beoordeling

8.6

Vragen en antwoorden

Ja, je kunt op elk moment stoppen met het staken van USD Coin. Als je stopt met het staken zal je geen stakingbeloningen ontvangen tot je weer start met staken.

Het staking van USD Coin creëert geen nieuwe USD Coin saldo in uw wallet. In plaats daarvan zal het USD Coin toevoegen aan je gestakede bedrag, vergelijkbaar met hoe een spaarrekening rente oplevert.

Ja. Zoals eerder vermeld, financier je de werking en veiligheid van het USD Coin netwerk door uw activa in te zetten. Bovendien ben je als stakeholder meer geïnvesteerd in het ecosysteem en netwerk.

Ja, het staken van USD Coin brengt kosten met zich mee. Vergoedingen variëren afhankelijk van de exchange die je gebruikt om je USD Coin te staken, dit is meestal een klein percentage van de verdiende beloningen.

De rente die je verdient op je gestakte USD Coin hangt af van de hoeveelheid crypto die je staked, voor hoe lang je deze vastzet en bij welke exchange je dit doet.

De minimale inzet voor het staken van USD Coin hangt af van de exchange waar je die doet. In het algemeen kan je al met een klein bedrag USD Coin staken.