Website

www.coinbase.com

Staking beschikbaar

Ja

Percentage

0% – 5%

Coinbase Staking

Het is hoog tijd dat je meer gaat verdienen en je crypto assets gaat verhogen door het uitlenen van jouw crypto op Coinbase exchange. Crypto staking op de Coinbase exchange is veel winstgevender dan jouw geld op de bank te sparen. Op voorwaarde dat je cryptocurrency bezit, kan je actief deelnemen aan crypto staking.

Als je hebt besloten om je crypto in de Coinbase exchange te investeren, is staking een geweldige en gemakkelijke manier om je rendement te verhogen. We nemen je mee voor een diepgaande uitleg over hoe je beloningen kan verdienen op de Coinbase exchange via staking.

Voordelen Coinbase

  • Staking maakt de blockchain beter bestand tegen aanvallen en vergroot het transactievermogen.
  • In tegenstelling tot andere Staking exchange platformen biedt Coinbase inflatiebeloningen voor nieuwe tokens.
  • Ze bieden Staking pooldiensten aan, waardoor het voor iedereen eerlijk is om deel te nemen aan staking.
  • Er is geen minimumvereiste voor het staken van ETH2.
  • Ze bieden uitstekende klantenondersteuning.

Nadelen Coinbase

  • Coinbase Exchange neemt een commissie van 25 % op alle inkomsten die je met een bepaalde cryptocurrency maakt, wat het op de lange termijn duur maakt.
  • Ze bieden beperkte stake projecten aan.

Staken op Coinbase

Staking op Coinbase is zoals een rentedragende spaarrekening ontvangen om jouw cryptocurrencies op het Coinbase exchange platform te houden. Of, in een eenvoudigere woorden, staking is de financiering van Coinbase exchange transacties om het veiliger en efficiënter te maken op het blockchainnetwerk. Je wordt dus een percentage beloond in de periode dat je jouw cryptocurrency staket om Coinbase exchange transacties en beveiligingsoperaties te financieren.

Coinbase exchange biedt haar gebruikers staking diensten aan om beloningen te verdienen, doordat cryptocurrencies doorgaans gedecentraliseerd zijn. Dit betekent dat ze niet onder de jurisdictie van de overheid vallen en dat niemand de werking ervan beheert. Om efficiënt en veilig te werken zonder frauduleuze handelingen, gebruiken ze daarom Proof of Stake als consensusmechanisme om transacties op het blockchain-netwerk te valideren zonder tussenkomst van een betalingsverwerker.

Om te voorkomen dat je voor de gek gehouden wordt of jouw crypto assets investeert in iets waar je niets vanaf weet, is het aangeraden om te begrijpen hoe crypto staking op Coinbase werkt.

Hoe werkt Coinbase?

Wanneer je staket op Coinbase, draag je bij aan de validatie van de transactie op een Proof of Stake-netwerk van een bepaalde cryptocurrency. Proof of Stake is een consensusmechanisme dat wordt gebruikt om cryptocurrency-transacties op het blockchainnetwerk te verifiëren en valideren.

Proof of Stake (PoS) gebruikt een soortgelijk concept als Proof of Work (PoW) dat wordt gebruikt door Bitcoin en Ethereum 1.0. PoS is echter een sneller, efficiënter en minder energie-intensief proces. Dit leidt tot lage mijnkosten, waardoor het beter is dan het PoW-consensusmechanisme. Meer zelfs, PoW veroorzaakt een knelpunt omdat het complexe berekeningen vereist om consensus te bereiken, waardoor het energie-intensief en traag is, wat leidt tot hogere mijnvergoedingen en congestie.

Staking op Coinbase heeft een vergelijkbare functie als mining; daardoor garandeert het dat je in aanmerking komt om mining rechten te krijgen. Mining is wanneer een netwerkdeelnemer wordt geselecteerd om het laatste transactieblok aan de blockchain toe te voegen en in ruil daarvoor wat crypto te verdienen.

Om als validator te worden geselecteerd en het mining-privilege te verdienen, moet je een minimale tokenborgsom inleggen die van project tot project varieert om te dienen als een garantie voor de legitimiteit van elke transactie die je op de blockchain toevoegt. Afhankelijk van de asset, moet je mogelijk specifieke voorwaarden accepteren voordat je ervoor kiest om in te zetten op het Coinbase exchange platform.

De kans dat je wordt geselecteerd als de volgende validator, is volledig gebaseerd op de grootte van jouw ingezette assets en de periode dat ze zijn vastgehouden.

Als je een blok met succes valideert, verdien je in ruil enkele cryptocurrencies als beloning voor het staken op Coinbase. In het geval dat je dubbel tekent of een ongeldig blok probeert te vervalsen, zal een bepaald bedrag van je stake worden verlaagd of verbannen door het netwerk. In het slashing event behoudt je echter het volledige eigendom van jouw gestakte Crypto. Maar als je betrapt werd op het slashing event waarbij ETH2 betrokken was, kan Coinbase, afhankelijk van de oorzaak van de slashing, je crypto assets al dan niet vervangen vanwege het slashingbeleid van ETH2.

Hoe staken op de Coinbase exchange?

Om jouw munten op Coinbase in te zetten en beloningen te kunnen ontvangen, moet jouw identiteit worden geverifieerd en moet je ten minste het minimumsaldo hebben dat nodig is voor die specifieke cryptocurrency en de in aanmerking komende cryptocurrency op Coinbase.com houden. Beloningen zijn echter niet beschikbaar op Coinbase Pro.

Om ervoor te zorgen dat je kan staken, kan je crypto eenvoudig van een externe wallet overzetten of een minimumsaldo bij Coinbase aankopen om te staken. Als je zich wilt afmelden, ontvangt je geen beloningen, maar bent je niet beperkt tot het volledige eigendom van de gestakete liquiditeit op Coinbase. Je kan opnieuw aanmelden om stake beloningen te blijven verdienen.

Op voorwaarde dat je een minimale stake investering heeft die is vastgesteld door het specifieke cryptocurrency-protocol, kan je vrij deelnemen om een volledige validator te worden. De meeste Coinbase gebruikers geven er echter de voorkeur aan een staking pool in plaats van een solo-validator, omdat de hoge investering van een solo-validator een barrière vormt en omdat een solo-validator zijn een serieuze verplichting is.

Het is inderdaad een verplichting omdat het tijdrovend is en veel computerkennis vereist. Desalniettemin hebt je ook een speciale computer nodig die validatie kan uitvoeren met maximale uptime, aangezien downtime kan leiden tot slashing gebeurtenissen omdat je ongeldige blokken toevoegd aan het netwerk. Validator zijn is een risicovolle verplichting waaraan je zich niet moet binden als je geen volledige kennis heeft.

Daarom kan je jezelf behoeden voor de last van een solo-validator door lid te worden van een pool-staking-netwerk via de Coinbase exchange. Je kan elk bedrag staken in een staking pool om je staking kracht te verhogen, waardoor de kans groter wordt dat je wordt geselecteerd om het volgende blok op het netwerk toe te voegen.

Een staking pool is zeer lonend en verlaagt de minimale investering die nodig is om gebruikers in staat te stellen beloningen te verdienen zonder validerende hardware te gebruiken. Wanneer de beloningen aan het einde van de stake periode worden vrijgegeven, worden ze direct verdeeld op basis van het percentage van jouw aandeelbijdrage, dat ook onderhevig is aan de uitbetalingskosten. 

Om beloningen van de stake pool te ontvangen, moet je stake echter voor een vaste periode worden vergrendeld en vervolgens worden ingetrokken op de niet-bindende tijdsduur die is ingesteld door het stakepool protocol.

Ten slotte kan het ook riskant zijn om je tokens te vergrendelen totdat de wachtperiode afloopt, omdat je beperkt bent tot het gebruik ervan, zelfs wanneer de valutamarkt is opgeblazen. Tegelijkertijd leggen sommige protocollen geen beperkingen op voor het verplaatsen van geld, zoals blokkeringsperioden voor uitbetalingen.

Je zult dus doorgaans jouw cryptocurrency uitbetaald krijgen die beloningen verdienen op Coinbase, maar dit is onderhevig aan bepaalde factoren. Daarom moet je de regels en vereisten bevestigen die zijn vastgesteld door het protocol voor de specifieke functie of het specifieke project dat je op Coinbase exchange wilt staken. 

Het is raadzaam om in te zetten op projecten die een flexibele looptijd bieden en onderhevig zijn aan inflatie en een korte termijn stake-periode bieden. Maar als je meer beloningen wilt krijgen of verdienen, moet je jouw munten voor een langere periode staken.

Staking projecten

Aangezien veel cryptocurrencies het PoW-consensusmechanisme gebruiken om gedecentraliseerde netwerken te runnen, zijn ze volledig afhankelijk van validators om het volgende transactieblok toe te voegen. Hieronder staan enkele van de projecten die je kan staken op het Coinbase exchange platform. Ze bevatten:

• Alogorand (ALGO)

Algorand is een soortgelijk project als Ethereum, dat tot doel heeft gedecentraliseerde applicaties te creëren, de schaalbaarheid en beveiliging te verbeteren en de hoeveelheid tijd die nodig is voor transacties op het netwerk te verminderen. Het gebruikt PoS om nieuwe transacties te verifiëren en nieuwe crypto-tokens te produceren. Als je in aanmerking komt voor ALGO-beloningen, zal je zich automatisch aanmelden. 

De minimumvereiste die door het protocol is bepaald om Alogorand in te zetten, is 0,01 ALGO. Stake beloningen voor ALGO worden ongeveer elke dag bijgeschreven. Als je jouw ALGO echter vóór het einde van de periode verwijdert, kan je onder het minimumsaldo zakken en ontvangt je mogelijk geen beloningen.

• Cosmos (ATOM)

Cosmos is een project dat is ontworpen om een toegewijd, aanpasbaar, onafhankelijk blockchain-netwerk te bieden voor gedecentraliseerde applicatieontwikkelaars en hun specifieke gebruik via het Cosmos-netwerk. Omdat ze ook PoS gebruiken om een transactie op hun netwerk te valideren, kan je ook staken op Cosmos en ATOM-tokens verdienen als beloning voor deelname. 

Om Cosmos te kunnen staken moet je minstens 1 ATOM in jouw wallet hebben. Het duurt ongeveer 7-14 dagen voordat je de uitbetaling van de Cosmos beloning ontvangt, als je jouw geld eerder verwijdert daalt je minimumsaldo en kan je geen beloningen ontvangen.

• Ethereum 2.0 (ETH2)

Ethereum 2.0 en Alogorand delen vergelijkbare doelen op de Coinbase exchange. Iedereen met het minimale saldo van een specifieke cryptocurrency kan transacties valideren en stake beloningen verdienen op het Ethereum 2.0-netwerk. 

Er zijn geen minima voor ETH op Coinbase, maar er is een maximale hoeveelheid ETH die elke klant kan staken om netwerklimieten te helpen beheren. Ethereum beloningen worden ongeveer na 14 dagen bijgeschreven op jouw ETH2 wallet, wat wordt weergegeven in het gedeelte Lifetime Rewards.

• Tezos (XTZ)

Tezos is een gedecentraliseerd open-source netwerk dat P2P-transacties uitvoert en slimme contracten inzet. Het gebruikt een PoS-netwerk voor het valideren van transacties op het blockchain-netwerk. Het minimale saldo dat vereist is voor het staken van Tezos is 1 XTZ. 

De eerste beloning nadat je bent begonnen met staken, wordt na 35-40 dagen bijgeschreven op jouw wallet en daarna om de drie dagen. Als je geld verwijdert vóór de vervalperiode, kan je onder het minimum zakken en ontvangt je mogelijk geen beloningen.

• Coinbase Vault

Je kan jouw cryptocurrency assets ook “vestigen” in de Coinbase Vault en beloningen ontvangen voor die specifieke munt die je hebt verworven tegen een APY-tarief.

• Inflatie

Inflatie is ook een andere manier waarop je beloningen kan verdienen op de Coinbase exchange tegen een tarief dat wordt bepaald door het protocol van dat specifieke token. Meestal zorgen nieuwe tokens die aan het netwerk worden toegevoegd voor een hoge vraag op het netwerk, wat resulteert in inflatie. Assets zoals Alogorand verdienen beloningen via inflatie.

Beloningen

Door te staken op de Coinbase exchange verdien je een bepaalde munt voor het helpen beveiligen van het netwerk en het financieren van hun werking. De belongingen zijn bijvoorbeeld 5% APR voor ETH, 4,63% voor Tezos, 4% voor Alogorand en 5% voor Cosmos. 

Aangezien Coinbase een beursgenoteerd bedrijf in de VS is, verdient het een deel van de belonging door als tussenpersoon te dienen voor klanten die de munten willen staken. Daarom ontvangt Coinbase namens je de beloningen van het netwerk en schrijft deze vervolgens automatisch toe aan jouw crypto wallet.

Voordat beloningen in jouw wallet worden uitbetaald, worden ze eerst berekend op basis van het bedrag van de crypto assets die je voor die specifieke wallet heeft om het aantal beloningen te bepalen, afhankelijk van jouw aandeelbijdrage.

Beloningen zijn echter afhankelijk van de frequentie van de blokken die door dat specifieke cryptonetwerk en het bijbehorende protocol worden geproduceerd. Het potentieel van de beloningen om omhoog of omlaag te gaan, is afhankelijk van factoren zoals inflatiepercentages, spaarpercentages, het ingezette bedrag en de prestaties van de validator.

Bovendien is het bedrag dat wordt weergegeven onder Rewards Pending op jouw wallet een Coinbase schatting van de beloningen die je waarschijnlijk zou kunnen verdienen wanneer het netwerk de beloningen distribueert. De schatting is gebaseerd op de prestaties van de Coinbase exchange voor die specifieke cryptocurrency.

Andere staking platformen

Bitvavo logo
Bitvavo Staking
celsius network
Celsius Staking
CoinLoan Logo
Coinloan Staking
binance logo
Binance

Vragen en antwoorden

Amerikaanse klanten die onderworpen zijn aan Amerikaanse belastingaangifte, zijn verplicht hun inkomsten uit staking beloningen te melden. Als je meer dan $600 aan staking beloningen verdient, ontvang je een 1099-MISC van Coinbase.

Nee. Op voorwaarde dat je in aanmerking komt om op Coinbase te staken, kan je staken en beloningen verdienen op alle gekwalificeerde assets die je op Coinbase bezit. Je kan assets gratis verzenden of ontvangen van een externe wallet naar jouw Coinbase-account.

Coinbase kan niet garanderen dat je stake beloningen, een specifieke beloning of een stake rendement in de loop van de tijd zult ontvangen. Dit hangt volledig af van jouw bedrag, stake periode, specifieke projectprotocollen en jouw gedrag op het platform.
Je kan je vrijwillig afmelden, maar je ontvangt jouw beloningen niet tenzij je opnieuw aanmeldt.

Je kan Bitcoin niet staken op Coinbase omdat het een ander algoritme gebruikt die door Coinbase niet ondersteunt wordt.