Monero

Staken Monero

$149,11

24 uur prijsverandering

stijging van 1,25%

24 uur laagste prijs

$145,86

24 uur hoogste prijs

$149,15

Market cap

$2.689.254.302

24u volume

$72.224.532

Circulerend aanbod

18.147.820

Totale aanbod

Onbekend

Prijs 24 uur

stijging van 1,25%

Prijs 7 dagen

stijging van 3,78%

Prijs 30 dagen

stijging van 6,27%

Prijs 1 jaar

stijging van 4,64%

Wat is staken precies?

Om te begrijpen wat het staken van cryptocurrencies is, is het belangrijk om eerst te begrijpen wat cryptocurrency is. Een cryptocurrency is een soort digitale valuta waarbij encryptietechnieken worden gebruikt om de aanmaak van geldeenheden te reguleren en de overdracht van geld te verifiëren en die onafhankelijk van een Centrale Bank opereert. 

Het is een gedecentraliseerde, peer-to-peer manier om waarde uit te wisselen zonder centrale autoriteit of banken. Om die reden werkt cryptocurrency strikt onder open source softwarelicenties, waarbij openbare grootboeken worden gegenereerd die elke transactie bijhouden. 

Cryptocurrencies worden vaak digitale valuta’s genoemd omdat ze niet door een centrale autoriteit of nationale bank worden uitgegeven. Anonimiteit is ook wat mensen aantrekt die overheidsbeperkingen op de handel willen omzeilen door cryptocurrencies te kopen met hun eigen geld en ze vervolgens te verhandelen op verschillende exchanges.

Hoe werkt Monero staking?

Monero staken is een manier om passief inkomen te verdienen als beloning voor het helpen handhaven van de Monero blockchain. Wanneer je Monero staked, help je het Monero netwerk om veilig te zijn. 

U kunt Monero gewoon staken via exchanges zoals Coinmerce, Bitvavo en Bitcoinmeester . Terwijl het proces voor het staken van Monero eenvoudig is, hangen de werkelijke beloningen af van de hoeveel Monero je staked en voor hoe lang je je Monero staked. Hoe lang en meer je Monero te staked hoe meer rente je zal ontvangen. 

Er zijn verschillende manieren om cryptocurrency te staken, maar een van de meest populaire manieren is door middel van wat ‘Proof of Stake’ of PoS wordt genoemd. Proof of Stake werkt door gebruikers te belonen die in de loop van de tijd munten met rente houden voor hun investering in het blockchain-netwerk. 

Dit type staking beloont investeerders en moedigt hen aan om meer cryptocurrency te kopen en aan te houden terwijl ze hiervoor beloningen verdienen. Het doel is om uw cryptocurrency te staken voor een bepaalde periode om transacties op de blockchain te helpen valideren.

Hoe kan ik XMR staken?

Om in aanmerking te komen voor beloningen moet je een bepaalde hoeveelheid Monero vastzetten in je wallet om zo te helpen met de veiligheid van het Monero blockchain netwerk en de transacties te ondersteunen. 

  1. Om Monero te kunnen staken op een exchange, moet je je eerst aanmelden en een account aanmaken. 
  2. Je moet je e-mailadres en de gegevens van je ID, rijbewijs of paspoort invullen, en je moet 18 jaar of ouder zijn voordat je kan beginnen met crypto staking. 
  3. Koop Monero of stort Monero naar je wallet . 
  4. Meld je aan voor de staking services in de exchange
  5. De staking services zullen enkel betrekking hebben op je XMR en niet op je andere cryptocurrency, je behoudt ook het volledige eigendom van uw digitale activa, die je op elk moment terug kunt opnemen.
  6. Als je een blok met succes valideert, verdien je in ruil enkele Monero als beloning voor het staken.

De voordelen van het staken van Monero

  • Het staken van Monero vereist geen grote inzet om in aanmerking te komen.
  • Stakingsbeloningen zijn aanzienlijk hoger dan wat je aan rente kan ontvangen op een spaarrekening bij een traditionele bank.
  • Monero staken is een stuk beter voor het milieu dan het minen van Monero.
  • Voor het staken betaal je geen hoge kosten aan mining apparatuur en stroomkosten.

Platformen voor Monero staking

Monero staken op Bitvavo 

Bitvavo biedt off-chain en on-chain stakingdiensten aan. Bitvavo biedt Off-chain staking service aan voor Monero en zo kun je beloningen verdienen op je beschikbare en ongebruikte Monero in je Bitvavo account. 

Vragen en antwoorden

Ja, je kunt op elk moment stoppen met het staken van Monero. Als je stopt met het staken zal je geen stakingbeloningen ontvangen tot je weer start met staken.

Het staking van Monero creëert geen nieuwe Monero saldo in uw wallet. In plaats daarvan zal het Monero toevoegen aan je gestakede bedrag, vergelijkbaar met hoe een spaarrekening rente oplevert.

Ja. Zoals eerder vermeld, financier je de werking en veiligheid van het Monero netwerk door uw activa in te zetten. Bovendien ben je als stakeholder meer geïnvesteerd in het ecosysteem en netwerk.

Ja, het staken van Monero brengt kosten met zich mee. Vergoedingen variëren afhankelijk van de exchange die je gebruikt om je Monero te staken, dit is meestal een klein percentage van de verdiende beloningen.

De rente die je verdient op je gestakte Monero hangt af van de hoeveelheid crypto die je staked, voor hoe lang je deze vastzet en bij welke exchange je dit doet.

De minimale inzet voor het staken van Monero hangt af van de exchange waar je die doet. In het algemeen kan je al met een klein bedrag Monero staken.