Shiba Inu

Staken Shiba Inu

$0,000010

24 uur prijsverandering

daling van 2,53%

24 uur laagste prijs

$0,000009

24 uur hoogste prijs

$0,00001

Market cap

$5.769.855.009

24u volume

$321.347.805

Circulerend aanbod

589.317.729.286.097

Totale aanbod

999.982.443.253.865

Prijs 24 uur

daling van 2,53%

Prijs 7 dagen

stijging van 19,13%

Prijs 30 dagen

stijging van 21,13%

Prijs 1 jaar

stijging van 7,71%

Wat is staken precies?

Om te begrijpen wat het staken van cryptocurrencies is, is het belangrijk om eerst te begrijpen wat cryptocurrency is. Een cryptocurrency is een soort digitale valuta waarbij encryptietechnieken worden gebruikt om de aanmaak van geldeenheden te reguleren en de overdracht van geld te verifiëren en die onafhankelijk van een Centrale Bank opereert. 

Het is een gedecentraliseerde, peer-to-peer manier om waarde uit te wisselen zonder centrale autoriteit of banken. Om die reden werkt cryptocurrency strikt onder open source softwarelicenties, waarbij openbare grootboeken worden gegenereerd die elke transactie bijhouden. 

Cryptocurrencies worden vaak digitale valuta’s genoemd omdat ze niet door een centrale autoriteit of nationale bank worden uitgegeven. Anonimiteit is ook wat mensen aantrekt die overheidsbeperkingen op de handel willen omzeilen door cryptocurrencies te kopen met hun eigen geld en ze vervolgens te verhandelen op verschillende exchanges.

Hoe werkt Shiba Inu staking?

Shiba Inu staken is een manier om passief inkomen te verdienen als beloning voor het helpen handhaven van de Shiba Inu blockchain. Wanneer je Shiba Inu staked, help je het Shiba Inu netwerk om veilig te zijn. 

U kunt Shiba Inu gewoon staken via exchanges zoals Coinmerce, Bitvavo en Bitcoinmeester . Terwijl het proces voor het staken van Shiba Inu eenvoudig is, hangen de werkelijke beloningen af van de hoeveel Shiba Inu je staked en voor hoe lang je je Shiba Inu staked. Hoe lang en meer je Shiba Inu te staked hoe meer rente je zal ontvangen. 

Er zijn verschillende manieren om cryptocurrency te staken, maar een van de meest populaire manieren is door middel van wat ‘Proof of Stake’ of PoS wordt genoemd. Proof of Stake werkt door gebruikers te belonen die in de loop van de tijd munten met rente houden voor hun investering in het blockchain-netwerk. 

Dit type staking beloont investeerders en moedigt hen aan om meer cryptocurrency te kopen en aan te houden terwijl ze hiervoor beloningen verdienen. Het doel is om uw cryptocurrency te staken voor een bepaalde periode om transacties op de blockchain te helpen valideren.

Meer informatie Voordelen Rating Aantal cryptocurrencies Aanbieder
Bitvavo Bitvavo Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf 9.5 154 Bitvavo
Finst Finst De goedkoopste crypto exchange in Nederland in 2024 9.2 100+ Finst
Crypto.com Crypto.com Crypto currency exchange met 1.000+ crypto 8.9 1.000+ Crypto.com

Hoe kan ik SHIB staken?

Om in aanmerking te komen voor beloningen moet je een bepaalde hoeveelheid Shiba Inu vastzetten in je wallet om zo te helpen met de veiligheid van het Shiba Inu blockchain netwerk en de transacties te ondersteunen. 

  1. Om Shiba Inu te kunnen staken op een exchange, moet je je eerst aanmelden en een account aanmaken. 
  2. Je moet je e-mailadres en de gegevens van je ID, rijbewijs of paspoort invullen, en je moet 18 jaar of ouder zijn voordat je kan beginnen met crypto staking. 
  3. Koop Shiba Inu of stort Shiba Inu naar je wallet . 
  4. Meld je aan voor de staking services in de exchange
  5. De staking services zullen enkel betrekking hebben op je SHIB en niet op je andere cryptocurrency, je behoudt ook het volledige eigendom van uw digitale activa, die je op elk moment terug kunt opnemen.
  6. Als je een blok met succes valideert, verdien je in ruil enkele Shiba Inu als beloning voor het staken.

De voordelen van het staken van Shiba Inu

  • Het staken van Shiba Inu vereist geen grote inzet om in aanmerking te komen.
  • Stakingsbeloningen zijn aanzienlijk hoger dan wat je aan rente kan ontvangen op een spaarrekening bij een traditionele bank.
  • Shiba Inu staken is een stuk beter voor het milieu dan het minen van Shiba Inu.
  • Voor het staken betaal je geen hoge kosten aan mining apparatuur en stroomkosten.

Platformen voor Shiba Inu staking

Shiba Inu staken op Bitvavo 

Bitvavo biedt off-chain en on-chain stakingdiensten aan. Bitvavo biedt Off-chain staking service aan voor Shiba Inu en zo kun je beloningen verdienen op je beschikbare en ongebruikte Shiba Inu in je Bitvavo account. 

Beoordeling

9.5

Beoordeling

9.2

Vragen en antwoorden

Ja, je kunt op elk moment stoppen met het staken van Shiba Inu. Als je stopt met het staken zal je geen stakingbeloningen ontvangen tot je weer start met staken.

Het staking van Shiba Inu creëert geen nieuwe Shiba Inu saldo in uw wallet. In plaats daarvan zal het Shiba Inu toevoegen aan je gestakede bedrag, vergelijkbaar met hoe een spaarrekening rente oplevert.

Ja. Zoals eerder vermeld, financier je de werking en veiligheid van het Shiba Inu netwerk door uw activa in te zetten. Bovendien ben je als stakeholder meer geïnvesteerd in het ecosysteem en netwerk.

Ja, het staken van Shiba Inu brengt kosten met zich mee. Vergoedingen variëren afhankelijk van de exchange die je gebruikt om je Shiba Inu te staken, dit is meestal een klein percentage van de verdiende beloningen.

De rente die je verdient op je gestakte Shiba Inu hangt af van de hoeveelheid crypto die je staked, voor hoe lang je deze vastzet en bij welke exchange je dit doet.

De minimale inzet voor het staken van Shiba Inu hangt af van de exchange waar je die doet. In het algemeen kan je al met een klein bedrag Shiba Inu staken.

Bitcoin, ethereum of andere crypto kopen? Dat kan nu bij onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo.

Wil jij meer weten over het ontvangen van rente op jouw crypto?

Ontdek het bij de volgende crypto aanbieders: