Binance Staking

Naast het mijnen om winst te maken met je cryptogeld, kan je ook winst maken door je crypto op de Binance exchange te zetten. Crypto staking is een andere optie om je crypto fondsen in je portefeuille om te zetten in een winstgevende investering.

Het is niet aan te raden om tokens in je blockchain wallet op te nemen, omdat je dan veel kansen misloopt om je crypto assets uit te breiden of te vergroten. Of je nu nieuw bent met deze termen, een beginner, of nog nooit de crypto staking functie op Binance hebt gebruikt om beloningen te verdienen, dan is het hoog tijd om kennis te maken met de term “Crypto-Staking”.

Je bent bij ons aan het juiste adres, want we lopen met je door en leggen je elk detail uit over Crypto staking en hoe het werkt.

Voordelen Binance

  • De Binance exchange biedt een verscheidenheid van staking opties om in te investeren wat resulteert in meer mogelijkheden om beloningen te verdienen.
  • Het biedt een vaste staking duur die het gebruik en de winstgevendheid van uw staking fondsen verhoogt.
  • Ze bieden hoge jaarlijkse rendementen in hun staking opties; zelfs voor staking in een korte periode.
  • Binance biedt veilige en risicovrije staking opties.
  • Zij bieden een ‘Pool staking’ optie aan met extra flexibiliteit. Dit maakt Binance handig voor haar gebruikers met lage PoS munten door ze namens hen in te laten spelen en beloningen te verdienen.
  • Het Binance exchange staking platform ondersteunt meer dan 60 cryptocurrencies. 

Nadelen Binance

  • Er is een grote vraag naar staking activa, dus de meeste zijn vaak uitverkocht.

  • Slechte klantenservice, aangezien de meeste vragen van gebruikers dagenlang onbeantwoord bleven. 

Staken op Binance

Binance crypto staking is het aanhouden van crypto fondsen om de veiligheid van het Ethereum blockchain netwerk en transactie te ondersteunen. Omdat blockchain een gedecentraliseerd systeem is, zijn er geen tussenpersonen om nieuwe activiteit te valideren en de geschiedenis van het netwerk vast te leggen.

Om fraude en fouten op het Ethereum netwerk te voorkomen, wijzen gebruikers een lid of validator aan om recente transactiegegevens te verzamelen en te combineren. Toch kan het Ethereum netwerk hierdoor efficiënter werken, terwijl een redelijk niveau van decentralisatie behouden blijft.

Als een validator er niet in slaagt de veiligheid van het netwerk te handhaven, kan zijn hele inzet in gevaar komen. Daarom heeft Binance een staking service ontwikkeld waarmee gebruikers beloningen kunnen verdienen.

Hoe werkt het?

Staking op Binance is gebaseerd op het Proof of Stake of PoS consensus algoritme dat gebruikmaakt van een pseudo-willekeurig selectieproces om de validator van het volgende blok te bepalen.

PoS werkt op dezelfde manier als het populaire Proof of Work of PoW algoritme systeem van Bitcoin, waarbij transactiegegevens in blokken worden verzameld voordat consensus wordt bereikt. PoS is echter anders en minder omslachtig dan PoW omdat het eenvoudig is en veel van het willekeurige rekenwerk en de competitie die bij PoW komt kijken, elimineert.

Het PoS-systeem maakt gebruik van willekeurige selectie op basis van inzetduur en inzetgrootte. Dit maakt het mogelijk om blokken te genereren zonder gespecialiseerde mijning hardware of de directe investering van cryptocurrency.

In PoS algoritme willekeurige selectie, heeft de deelnemer met het meeste geld meestal een betere kans om gekozen te worden als de volgende blok validator. Als gevolg hiervan moet je je munten of tokens in het netwerk storten als je inzet, zodat het protocol je met bepaalde tussenpozen willekeurig kan selecteren om een blok te creëren.

Als je op Binance inzet, verdien je beloningen uit mijning transactiekosten in plaats van het PoW systeem dat beloningen uitreikt op basis van het aantal gemijnde cryptocurrencies. Ze worden gelanceerd met het PoW-algoritme voordat het wordt overgeschakeld op het PoS-algoritmesysteem. Als gevolg hiervan gebruikt elke crypto die op Binance is gestaked een PoS-algoritme met zijn eigen set regels en methodecombinatie die het beste is voor hen en hun gebruikers.

Andere netwerken gebruiken daarentegen een tweetrapssysteem waarbij beloningen in een tweede token worden uitbetaald. Als je wordt gekozen om een validator te zijn, zult je het volgende blok smeden, de geldigheid van de transactie in het blok bevestigen, het ondertekenen, en het toevoegen aan de blockchain.

Je beloning voor het inzetten zal de transactiekosten in het blok zijn. De beloningen die validators ontvangen voor het ontdekken van blokken om te mijnen, worden evenredig verdeeld over de bijdrage van elk lid. De leeftijd van je staking coin wordt op nul gezet zodra de validator een blok heeft ontmijnd.

Dus, als je een ander blok wilt genereren, moet je een bepaalde tijd wachten tot je gekozen wordt. Dit is omdat door het inbouwen van een unieke methode voor het selectieproces maximaal is gestimuleerd om de persoon met de meeste inzet niet te bevoordelen in het domineren van het netwerk.

Als je stop met een validator te zijn zullen al je inzetten en beloningen tijdelijk worden vastgehouden en na een bepaalde periode worden vrijgegeven als het netwerk heeft geverifieerd dat er geen frauduleuze blokken aan de blockchain zijn toegevoegd. Als de blockchain een frauduleuze transactie detecteert, verliest je een deel van je inzet en je toekomstige recht om deel te nemen als validator.

Binance staking controleert effectief de beveiliging van het netwerk tegen frauduleuze transacties, om het systeem een validator te laten selecteren, moet het knooppunt 51 procent van de stake in het blok bezitten, afhankelijk van de waarde van het token.

Welke mogelijkheden biedt Binance Staking aan?

Binance biedt een breed scala aan mogelijkheden om in te zetten en beloningen te verdienen op basis van jaarlijkse rente. Echter, elke functie van het inzetten op Binance draagt een bepaald risiconiveau mee dat je bewust van moet zijn voordat je crypto inzet. Sommige van de functies om te wedden op Binance zijn als volgt:

Binance Vault

Binance Vault is een rendementsoptimalisator die je fondsen belegt op plaatsen die een gegarandeerd rendement bieden. Als gevolg daarvan kan je inzetten door je BNB-fondsen vast te zetten in de Binance Vault sectie en jaarlijkse rente verdienen op basis van de huidige tarieven.

Binance Launchpad

Het Binance Launchpad bevat een groot aantal projecten voor Initial Exchange Offerings (IEO’s) die bedoeld zijn voor fondsenwervingsevenementen via een handelsplatform om op de website belangstelling te wekken voor zijn project.

Daarom zou het verstandig zijn om in te zetten op nieuwe tokens die op de Binance exchange genoteerd staan en beloningen te verdienen uit de opstartvergoeding. 

Binance tegoeden vergendelen

Je kan je fondsen op Binance locken net als banken en rentetarieven verdienen op basis van de waarde van het token en het aantal dagen dat je fondsen op de Binance exchange zijn gestaked. Als je bijvoorbeeld je BNB-fondsen voor zeven dagen blokkeert, verdien je een jaarlijkse rentevoet van 4,5 procent voor zeven dagen en 5,1 procent voor negentig dagen.

Hoewel het rendement laag is, levert het locksparen na afloop van de looptijd een hoger rendement op. Bovendien is Binance Lock Sparen een beleggingsoptie met een laag risico.

Binance’s Activity Staking

Het Binance exchange platform heeft ook een activiteitensectie waar je beloningen kan verdienen voor het inzetten van een specifieke cryptocurrency of token voor een bepaalde periode. De meeste activiteiten duren niet eeuwig, en als die dagen om zijn, komt er een einde aan het proces.

Niettemin biedt Binance’s Activity Staking beloningen over de stakingperiode met een jaarlijkse rente op basis van de waarde van de cryptocurrency of token.

Binance ETH 2.0 Staking

Je kan je fondsen inzetten om de nieuwe functie van het ETH 2.0 smart chain netwerk te ondersteunen.

Het Binance Smart chain netwerk heeft als doel de transactiekosten te verlagen, een platform te bieden voor de ontwikkeling van DApps en andere Defi producten en gebruikers te helpen bij het beheren van hun digitale activa met lage latency en hoge capaciteit.

Als gevolg hiervan zult je gecompenseerd worden voor het staken van je ETH op de ETH 2.0 staking functie gebaseerd op het aantal mensen dat op dat moment aanwezig is. Je ETH zal echter worden omgezet in Beacon ETH of BETH om je Ethereum inzet te vertegenwoordigen die op dezelfde manier functioneert als een ETH-token en ook in een gelijke verhouding kan worden ingewisseld voor ETH.

Staking op Binance

Binance’s DeFi staking functie heeft een hoog jaarlijks rendement omdat het nieuwe en fundamentele mijningsprojecten van waarde bevat. Echter, als gevolg van on-chain smart contracten kan DeFi staking uiterst riskant zijn, als gevolg daarvan, voert Binance een grondige screening uit om het risico te verminderen.

Wees er echter van bewust dat Binance geen verantwoordelijkheid aanvaardt voor eventueel geleden verliezen. DeFi staking staat een flexibele lock periode toe en dagelijkse transfers van het rentebedrag naar je portemonnee.

Binance Pool

Binance Staking Pool is een verzameling van munthouders die hun crypto-activa hebben samengevoegd om hun kansen op het valideren van blocks en het ontvangen van meer beloningen te vergroten.

Staking pools zijn effectief omdat het samenvoegen van vermogen voldoet aan de vereiste hoge toetredingsdrempel terwijl ze ook individuen die willen inzetten meer flexibiliteit bieden. Ze bieden bijvoorbeeld een aanzienlijk lager minimumsaldo voor het inzetten van munten dan wanneer er rechtstreeks op Binance wordt ingezet.

Aan het einde van de stakingsperiode zullen de beloningen verdiend met de staking pool proportioneel worden verdeeld op basis van hun bijdrage percentage of aandelen. Je inzet moet echter wel voor een bepaalde tijd geblokkeerd zijn voordat je deze kan terugnemen op de tijd dat het protocol deblokkeert. Om frauduleuze handelingen te voorkomen, moet je ook een substantieel minimumsaldo hebben om in te kunnen zetten, ingesteld door het staking pool protocol.

Hoe staken op de Binance exchange?

Je hebt nu een beter begrip van enkele van de functies die je kan gebruiken om beloningen te verdienen op Binance. Het proces van het houden van fondsen in een crypto wallet om blockchain netwerk operaties te ondersteunen staat bekend als locked staking. Wanneer je Binance locked staking is bevestigd, zullen de staking fondsen beginnen met het verdienen van beloningen vanaf 0:00 AM UTC op de dag na Locked Staking tot het einde van de overeenkomstige periode.

De rente wordt dagelijks uitgekeerd en vervalt aan het einde van de periode. Hoewel je niet verplicht bent om je beloningen in te wisselen voor het einde van de looptijd kan je ervoor kiezen om dit wel te doen. Je hoofdsom zal worden teruggestort op de spotrekening, en de rente zal worden afgetrokken van de teruggestorte hoofdsom. 

Vanwege de verschillende wereldwijde tijdzones duurt het ongeveer 2-3 dagen voordat je beloningen aankomen. Binance rekent geen kosten aan voor het blokkeren van fondsen of stake, en staking beloningen worden meestal uitgekeerd aan het begin van elke maand.

Binance ondersteunt momenteel meer dan 60 cryptocurrency tokens voor staking via de verschillende staking opties. Echter, de meest gebruikte stabiele munten zijn QTUM, VET, ADA, DOT, CAKE, ETH, BNB, XTZ, ATOM, EOS, ONE en ALGO. Deze worden ook gebruikt om je staking beloningen te berekenen.

Stap-voor-stap instructies voor het staken op Binance

We hopen dat je de grondbeginselen van Binance staking en het belang ervan als een alternatieve methode om je crypto-activa te verhogen. Het volgende is een stap-voor-stap handleiding voor het staken van je munten op Binance exchange.

Stap 1: Ga naar de Locked Staking pagina

Helaas ondersteunt de Binance mobiele app de Locked staking optie/feature niet. In plaats daarvan kan je een internet browser op je telefoon of desktop gebruiken om in te loggen op je account, vervolgens navigeer je naar Financiën en klik je op Binance Earn in het bovenste paneel. Na het klikken, navigeer je naar de “Locked Staking” sectie pagina en klikt op “Ga naar Staking.”

Stap 2: Stake opties sorteren en je munt vinden

Je kan nu het programma en munttype selecteren om op Binance in te zetten door de inzetopties te filteren op basis van hun beschikbaarheid. Vink de “Alleen beschikbaar weergeven” optie aan in de Vergrendelde Inzet sectie, scroll dan door de lijst om je munt te vinden. Druk dan op de “Stake Now” knop. Als je je munt niet kan vinden, kan je de beschikbare munten in dit paneel van tijd tot tijd controleren omdat ze voortdurend veranderen op basis van beschikbaarheid.

Stap 3: Ga over de Staking Parameters en Inzet

Binance biedt momenteel vier staking tijdframes: 15, 30, 60 en 90 dagen voor staking programma’s met een minimum geblokkeerd bedrag. Navigeer naar de linkerkant van het paneel en selecteer “Duur” en “Lock Bedrag” om de staking periode in te stellen. Je bent echter niet beperkt tot het veranderen van de “Duur” van het programma op Binance. De samenvatting van het programma waarop je hebt gestaked wordt vervolgens weergegeven aan de rechterkant van het paneel. Als je klaar bent met het lezen van de samenvatting, vinkt je het vakje “Akkoord” aan en klikt je op “Bevestigen”.

Cold staking

Cold staking is het proces van staking met een portemonnee die niet verbonden is met het internet via een hardware wallet. Deze methode is ideaal voor grote belanghebbenden die hun staking fondsen offline willen houden en toch het netwerk willen ondersteunen.

Omdat crypto wallets niet veilig zijn, kan je het beste een veilige stakingmethode gebruiken om het risico te verkleinen dat je al je tegoeden verliest. Zo kan je al je staking-fondsen verliezen als gevolg van phishing, cybercriminaliteit of virus. Daarom raden we je aan de cold staking-methode te gebruiken wanneer je op Binance staked.

Beloningen

Staking op Binance is uiterst winstgevend, en je moet deze kans niet voorbij laten gaan om beloningen te verdienen en je vermogen te vergroten. Niettemin, in plaats van te wachten tot een wisselvallige markt stabiliseert, is het de beste en risicoloze optie.

Houd echter in gedachten dat hoe langer je jouw staking munten op het Binance staking exchange platform houdt hoe hoger de beloningen zullen zijn.

Andere staking platformen

Bitvavo logo
Bitvavo Staking
Coinmerce Staking
Bitcoinmeester Staking

Vragen en antwoorden

Staking op het Binance exchange platform zal niet leiden tot het verlies van je crypto-activa, omdat het volledig risicovrij is. Echter, afhankelijk van marktschommelingen kan de waarde van de token na verloop van tijd dalen, dus we raden je sterk aan om je munten voor een langere periode te staken.

Iedereen kan deelnemen aan Binance earn of Binance staking zolang ze het minimumbedrag hebben dat in hun gekozen product of programma staat.

Binance tokeniseert ETH naar BETH voor gebruikers, wat je ingezette ETH vertegenwoordigt op een 1:1 basis, zodat je kan blijven handelen en je vastgezette activa kan opnemen. Je kan ook je BETH omzetten in ETH en de hoeveelheid ETH ontvangen die gelijk is aan je huidige BETH-holdings.

BETH is een tokenized asset dat een 1:1 representatie is van je staked ETH. Je kan je staked ETH omzetten naar BETH om je verdienpotentieel te vergroten. BETH kan alles doen wat ETH kan doen, en het kan gebruikt worden voor handel, opnames, enzovoort.