Website

www.blockfi.com

Staking beschikbaar

Ja

Percentage

0% – 10%

BlockFi Staking

BlockFi kondigde op 28 november 2022 aan dat het platform vrijwillig een faillissement heeft aangevraagd. 

BlockFi is een cryptocurrency platform dat werkt op dezelfde manier als een bank. Door Bitcoin in BlockFi te stoppen, kan je rente verdienen, jouw cryptocurrency uitgeven, en cryptocurrencies kopen en verkopen zonder verborgen kosten of minimumbedragen.

Dit cryptocurrency platform is in augustus 2017 opgericht in Jersey City, New Jersey door Flori Marquez en Zac Prince . Sinds de oprichting in 2017 heeft dit cryptocurrency-platform ongeveer $ 158,7 miljoen opgehaald in Series C-financiering. Op dit platform kan je ook handelen in cryptocurrencies.

Als je een beginnende of gemiddelde cryptocurrency investeerder bent die de kloof tussen traditionele financiën en crypto wil overbruggen, kan dit cryptocurrency-platform gunstig voor je zijn.

Voordelen BlockFi

 • Verdien rente op jouw holdings. Met een BlockFi Interest Account kan je tussen de 3% en 8,6% samengestelde rente verdienen op je cryptocurrency tegoeden. Deze rekening heeft geen verborgen kosten of minimum saldo vereisten. 
 • Lenen tegen je portefeuille – Als je geld nodig hebt, verkoop dan niet jouw cryptocurrency. Je kan geld lenen in USD tegen jouw crypto-activa met BlockFivoor slechts 4,5 procent rente. Als je leent in plaats van verkoopt, hoeft je geen vermogenswinst te boeken, wat je geld kan besparen aan belastingen. Bovendien kan de rente aftrekbaar zijn van de belasting, wat jouw belastingdruk nog verder vermindert.
 • Bitcoin-beloningscreditcard – Wanneer BlockFi de Bitcoin-beloningscreditcard lanceert, kan je 1,5 procent terugverdienen in Bitcoin voor het staken van jouw cryptocurrency. Je Bitcoin-inkomsten worden vervolgens gestort op jouw BlockFi Interest Account.
 • Blockfi is een bedrijf gevestigd en gereguleerd in de Verenigde Staten.
 • Geen maandelijkse kosten of minimum stortingen.

Nadelen BlockFi

 • Beperkte cryptocurrency selectie en educatieve middelen.
 • Renterekeninghouders krijgen slechts één gratis crypto en één gratisstablecoinsopname per maand.
 • Cryptosaldo’s zijn hoog risico omdat ze niet verzekerd zijn door de FDIC, SIPC of andere vormen van verzekering.

Staken op BlockFi

BlockFi dat werkt als een new-age gedecentraliseerde financiële bankrekening. De exchange biedt de crypto sector hetzelfde niveau van veiligheid en rentedragende inkomsten als traditionele financiële banken. 

Bovendien kun je met BlockFi elk jaar tot 8,6 procent rente verdienen op jouw cryptocurrency holdings, geld lenen, cryptocurrency kopen en verkopen en toegang hebben tot andere bankachtige diensten. BlockFi ondersteunt momenteel acht verschillende cryptocurrencies.

Het platform heeft een aantal voordelen voornamelijk omdat BlockFi accounts gebruikmaken van het potentieel van cryptocurrencies en gedecentraliseerde financiën. BlockFi-accounthouders betalen geen verborgen kosten, hoeven geen minimumsaldo aan te houden en kunnen direct geld van hun account overboeken. Met BlockFi kunnen beleggers hun rendement maximaliseren door munten aan te houden in cryptocurrency.

Met een BlockFi Interest Account kan je tussen de 3% en 8,6% samengestelde rente verdienen op je cryptocurrency tegoeden. Deze rekening heeft geen verborgen kosten of minimum saldo vereisten. Het rentepercentage verschilt afhankelijk van de valuta en is onderhevig aan marktschommelingen. 

Omdat de rente dagelijks wordt berekend en maandelijks op je rekening wordt bijgeschreven, verdient je elke maand rente over je crypto. Als je de optie Flex rentebetaling selecteert, kan je de valuta kiezen waarin je rente wordt uitbetaald. 

BlockFi is van plan om binnenkort ’s hun eerste bitcoin beloningen creditcard te lanceren. Met deze Bitcoin beloningen creditcard krijgt je 1,5 procent van jouw aankopen terug in Bitcoin. Bovendien kan je als nieuwe klant van het platform een bonus van $ 250 ontvangen wanneer je $100 of meer in cryptocurrency stort. 

Het cryptocurrency platform is opgericht om liefhebbers van cryptocurrency te helpen met het staken van munten en zo rente te verdienen.

Hoe werkt het?

Voordat je kan beginnen met crypto-staking op BlockFi, moet je eerst een account aanmaken. Om je aan te melden voor BlockFi, moet je een officiële ID en een e-mailadres hebben. BlockFi is ook beschikbaar als een iOS en Android app. Je kan je overal en altijd aanmelden voor een gemakkelijke en probleemloze ervaring door de app op jouw smartphone te downloaden.

Je telefoonnummer is ook belangrijk bij het aanmelden omdat je het kan gebruiken om jouw BlockFi account te beveiligen door twee-factor authenticatie in te schakelen. Na het voltooien van het aanmeldingsproces, kan je meteen beginnen met crypto staken op het cryptocurrency platform. Je begint rente te verdienen zodra je crypto plaatst op het BlockFi Netwerk.

Ontvang rente op jouw BlockFi rekening

Deze rekening houdt munten bij die je hebt gestort of gekocht op de beurs. Het werkt op dezelfde manier als een gewone spaar- of beleggingsrekening.

Een opmerkelijk verschil is dat geld op een bankrekening verzekerd is door de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) tot $250.000 tegen bank faillissementen. Op dezelfde manier beschermt de SIPC-verzekering het geld op een effectenrekening. Als je jouw geld op een BlockFi Interest Account stort, heb je geen toegang tot deze verzekeringen.

Plaid is een bedrijf dat apps in staat stelt om veilig gegevens van jouw bank te verzenden en te ontvangen. Elke maand kan je slechts één cryptocurrency en één stablecoin opnemen; voor elke opname wordt een vergoeding in rekening gebracht. Automatische overschrijvingen naar elke met Plaid verbonden bankrekening zijn mogelijk.

Het is ook mogelijk om een commerciële of bedrijfsrekening te openen. Het werkt op dezelfde manier als een persoonlijke BlockFi Interest Account, behalve dat het op naam van de onderneming staat. Het vereist meer papierwerk en is een tijdrovend verificatieproces. Na het indienen van jouw aanvraag, zal een lid van BlockFi’s compliance team contact met je opnemen om je te helpen met de stappen van het registratieproces.

Blockfi betaalt de volgende rentepercentages:

 • Bitcoin (tot een maximum van 2,5 BTC): 6% jaarlijkse rente
 • Bitcoin (meer dan 2,5 BTC): 3% jaarlijkse rente
 • Ethereum 5,24% jaarlijkse rente
 • PAX Gold 5% jaarlijkse rente
 • Litecoin 6,5% jaarlijkse rente
 • Standaard Paxos 8,6% jaarlijkse rente
 • USDT 9,3% jaarlijkse rente
 • USDC, GUSD en BUSD 8,6 jaarlijkse rente

Je rente-inkomsten begint te lopen de dag nadat je hebt gestort en wordt maandelijks berekend. BlockFi verdient geld door activa uit te lenen aan institutionele en zakelijke klanten met een hoog onderpand. Om je opnames te financieren, houdt het reserves aan bij Gemini, een New Yorkse trust corporatie.

Welke cryptocurrencies kun je staken op BlockFi?

In de huidige digitale wereld zijn er talloze cryptocurrencies om uit te kiezen. Op het moment van schrijven, omvatten de digitale activa die beschikbaar zijn op BlockFi voor crypto staking de volgende:

 • Bitcoin (BTC)
 • LINK (LINK)
 • Ethereum (ETH)
 • Litecoin (LTC)
 • Paxos Standard (PAX)
 • Paxos Gold (PAXG)
 • USD Coin (USDC)
 • Gemini dollar (GUSD)
 • Tether (USD)
 • Binance USD (BUSD).

BlockFi's Kosten

Er zijn geen transactiekosten voor crypto staking op BlockFi’s exchange. Er worden kosten in rekening gebracht als je meer dan twee keer per maand geld van je rekening opneemt. Je zult ook rente en initiatiekosten moeten betalen voor elke cryptocurrency-ondersteunde lening die je via de exchange afsluit.

Vergoedingen voor opnames

BlockFi biedt één gratis opname van crypto’s en één gratis opname van stablecoins per maand. Daarna wordt u, afhankelijk van de valuta, een vergoeding in rekening gebracht voor elke opname. De eerste maandelijkse opname van cryptocurrency’s en stablecoins zijn gratis.

Leningkosten

Gebruik een BlockFi lening als een persoonlijke lening om grote aankopen te financieren, schulden te herfinancieren, of een aanbetaling te doen op een huis. Crypto-activa moeten de lening ondersteunen met een loan-to-value (LTV) ratio van ten minste 50%.

Lenen in USD, GUSD, of USDC is mogelijk met Bitcoin, Ethereum, of Litecoin als onderpand. Om je lening te verkrijgen, moet je 2% initiatiekosten betalen en rentetarieven die variëren van 4,5 procent tot 9,75 procent afhankelijk van je LTV.

Je lening wordt uitbetaald op dezelfde werkdag dat BlockFi je onderpand ontvangt. Zolang het onderpand in BlockFi’s bezit is, kan je de lening direct ontvangen. Je hebt volledige controle over hoe je BlockFi lening wordt terugbetaald. Je kan een deel van je saldo of het gehele saldo afbetalen wanneer je maar wilt. Als je vooraf betaalt, zijn er geen boetes of kosten.

Het is het beste om je onderpand in de gaten te houden om ervoor te zorgen dat het nooit onder een LTV-ratio van 50% komt.

De waarde van Bitcoin (BTC) varieert sterk. Als de waarde van Bitcoin onverwacht daalt, moet je mogelijk meer Bitcoin als onderpand storten om je lening veilig te stellen.

Andere staking platformen

Bitvavo logo
Bitvavo Staking
coinbase logo
Coinbase Staking
celsius network
Celsius Staking
CoinLoan Logo
Coinloan Staking
binance logo
Binance

Vragen en antwoorden

BlockFi kondigde op 28 november 2022 dat het platform vrijwillig een aanvraag heeft ingediend voor een faillisement.

BlockFi is een bedrijf dat geld verdient door te lenen tegen één tarief (de rentetarieven die het aan klanten betaalt) en uit te lenen tegen een hoger tarief (de rentetarieven die het biedt voor BTC/ETH/GUSD-leningen). Volgens een blog post op de BlockFi website, biedt het bedrijf voornamelijk liquiditeit aan institutionele tegenpartijen.

Ja, er zijn kosten verbonden aan het opnemen van fondsen van jouw BlockFi account. Je mag echter één gratis opname per maand doen. Daarna zal elke opname, kosten met zich meebrengen.

Ja, BlockFi heeft iOS en Android mobiele apps die je kan gebruiken om crypto te staken en jouw cryptocurrency platform te beheren vanaf elke locatie en op elk moment.