Website

www.bitvavo.com

Staking beschikbaar

Ja

Percentage

0% – 7.50%

Bitvavo Staking

De hele wereld digitaliseert en het handelen in crypto is een noodzaak geworden in de moderne wereld. Bitvavo is één van de platformen waar het mogelijk is om cryptocurrency staking uit te voeren. Bitvavo is een cryptocurrency exchange dat zowel grootschalig als competitief te werk gaat.

Het platform is makkelijk te gebruiken en beschikbaar voor alle gebruikers, ook voor beginnende gebruikers. We hebben je voorzien van gedetailleerde informatie over zowel Bitvavo en wat je nodig hebt om te beginnen met crypto staking op het platform. 

Na het artikel gelezen te hebben, kan je gemakkelijk beginnen met crypto staking op Bitvavo.

Voordelen Bitvavo

 • Bitvavo is één van de meest betaalbare Europese exchanges. De maximale handelskosten zijn 0.25%.
 • Bitvavo is lid van De Nederlandsche Bank (DNB).
 • Verdien rente op jouw cryptocurrency investeringen. (Tot wel 10.5 procent op jaarlijkse basis)
 • Wallets zijn verzekerd tot €255 miljoen.
 • Hoe meer je handelt, hoe hoger je korting zal zijn
 • Gemakkelijke en gebruiksvriendelijke interface voor onervaren handelaren.
 • Geavanceerde exchange voor ervaren gebruikers
 • Meer dan 55 cryptocurrencies om uit te kiezen
 • Zeer hoog beveiligingsniveau
 • Alle financiële middelen worden bewaard in een apart fonds, Stichting Bitvavo Payments, om er zeker van te zijn dat er geen middelen verloren gaan in het geval van faillissement.
 • Er zijn geen transactiekosten voor verschillende betaalmethoden.
 • Handelen is geautomatiseerd door het gebruik van de API.
 • Het vereist geen technologische kennis of dure apparatuur.
 • Door het gebruik van cryptostaking op Bitvavo kan je bijdragen aan de werking van jouw favoriete cryptocurrency blockchain.
 • Als je een HODL’er bent, kan je naast de prijsstijgingen ook nog een kleine winst maken door te staken.
 • Als je gebruik maakt van staking op dit platform, hoef je alleen cryptocurrency te kopen en op te slaan op Bitvavo.

Nadelen Bitvavo

 • Crypto staking op Bitvavo exchange is alleen beschikbaar in Europa en telefonische ondersteuning is niet beschikbaar.
 • Er moet een aanzienlijk bedrag aan cryptocurrency geïnvesteerd worden, wil het een uitstekende passieve bron van inkomen worden.
 • Je cryptocurrency zit niet in jouw eigen wallet maar in een Bitvavo wallet. Dit brengt natuurlijk risico met zich mee, wat niet het geval is als je het in jouw wallet hebt en dus onder jouw controle.
 • In sommige gevallen gelden er aanvullende voorwaarden, zoals een minimumdrempel en een minimale stakingsperiode.

Staken op Bitvavo

Bitvavo is een fintech bedrijf opgericht in 2018 en is gevestigd in Amsterdam, Nederland. Bitvavo’s taak is het overbruggen van traditionele financiële systemen en het block-chain ecosysteem. Verder is Bitvavo een gebruiksvriendelijke cryptocurrency exchange die alle nieuwe en ervaren beleggers in staat stelt om gemakkelijk in te stappen in de nieuwste digitale wereld.

Sinds de lancering van Bitvavo in 2018, heeft het een gebruikersbestand van meer dan één miljoen gebruikers vergaard en ondersteunt het meer dan 150 tokens. Momenteel biedt Bitvavo zowel off-chain en on-chain stakingsdiensten aan.

Bitvavo staking is het vastzetten van jouw crypto holdings om zo rewards te ontvangen of rente te verdienen. Alle cryptocurrencies zijn gebouwd met blockchain-technologie, en jouw cryptotransacties worden geverifieerd met behulp van deze blockchain-technologie, waarbij de resulterende gegevens na verificatie worden opgeslagen op de blockchain. 

Staking op Bitvavo is een andere term voor het valideren van blockchain-transacties.

Hoe werkt het?

Om in aanmerking te komen voor het staken van crypto op Bitvavo of gebruik te maken van de Bitvavo staking service, moet je voldoen aan de volgende eisen:

 1. je moet een geregistreerde Bitvavo gebruiker zijn.
 2. je moet crypto in jouw wallet hebben.
 3. je moet staking mogelijk maken.

Bitvavo kan voor je staken zolang je digitale activa hebt die worden ondersteund door ons inzetprogramma op jouw Bitvavo-account:

 • je hoeft je alleen aan te melden voor onze staking services.
 • de staking services zullen betrekking hebben op alle beschikbare en ondersteunde digitale activa op jouw account, en je hoeft geen extra werk te doen.
 • je behoudt volledige eigendom van jouw digitale activa, die je op elk moment kan storten en opnemen.

Welke mogelijkheden biedt Bitvavo Staking aan?

Off-Chain Staking

Off-chain staking geeft je de mogelijkheid om cryptocurrency beloningen te ontvangen door het toegankelijk maken van je verzonden en betaalde cryptocurrency binnen jouw cryptowallet. Bitvavo zal dan jouw cryptocurrency ‘lenen’ tegenover een hogere rente, waarvoor je beloont zult worden. 

Als je Bitvavo gebruikt om te staken zult je rente ontvangen voor de gestakte crypto. Cryptocurrencies die off-chain staking gebruiken op Bitvavo maken gebruik van een zogeheten ‘Proof-of-Work (PoW) protocol. Er zijn cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), en Ethereum (ETH) dat relatief lage staking beloningen uitkeren in vergelijking met on-chain staking.

On-Chain Staking

Je kan beloningen ontvangen van een cryptocurrency met een Proof-of-Stake (PoS) protocol door middel van on-chain stakingsdienst van Bitvavo. je neemt actief deel aan de goedkeuring van transacties, onder andere door jouw cryptocurrency in de Bitvavo wallet op te slaan. Het goedkeuringsproces van deze transacties is hetzelfde als de mining op een PoW-blockchain.

 Wanneer jouw cryptocurrency in je Bitvavo wallet bewaard, zijn Bitvavo staking beloningen vaak hoger dan off-chain beloningen. On-chain staking wordt dan ook steeds populairder doordat de beloningen direct door het cryptoproject worden gegeven in plaats van door een exchange of broker.

Wanneer je Bitvavo gebruikt voor crypto staking, kan je cryptocurrencies storten en opnemen wanneer je wilt.

Welke cryptomunten kun je staken op Bitvavo?

In de wereld van vandaag zijn er tal van verschillende cryptocurrencies om uit te kiezen. Op het moment van schrijven is het mogelijk om de volgende digitale activa te staken op Bitvavo:

 • ARK (ARK)
 • Bitcoin (BTC)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Cardano (ADA)
 • Chainlink (LINK)
 • Ethereum (ETH)
 • Dai (DAI)
 • Litecoin (LTC)
 • ICON (ICX)
 • NEO (NEO)
 • Ontology (ONT)
 • Tether (USDT)
 • Tezos (XTZ)
 • Tron (TRX)
 • USD Coin (USDC)
 • VeChain (VET)
 • Waves (WAVES)

Bij het inzetten van crypto’s op de Bitvavo Exchange zijn er verschillende factoren die meespelen bij het berekenen en aanpassen van de inputbeloningen. Bijvoorbeeld, wanneer je Tezos gebruikt, zal de totale rente die je verdient, bepaald worden door jouw totale inzet op het netwerk. Bovendien, wanneer je crypto inzet op Bitvavo, zul je in staat zijn om de rendementen direct te zien in jouw account.

Wanneer je deelneemt aan het Bitvavo staking programma, zul je ook in staat zijn om digitale activa te verhandelen. Daarnaast ontvang je een maximumrendement van 7,5 procent op al jouw ingezette cryptocurrencies dat eenmaal per week aan je zal worden uitgekeerd.

Bitvavo's handelskosten

Met betrekking tot crypto staking op de Bitvavo exchange zijn er twee verschillende soorten handelskosten. Deze zijn als volgt:

Maker Fee

Wanneer jouw gewenste transactie een order genereert, wordt het maker percentage toegepast. Dit zal worden uitgelegd aan de hand van het volgende voorbeeld: je wilt Bitcoin kopen voor € 1.000,-, maar er is geen overeenkomende order in het orderboek. Vanwege je verzoek wordt er een order in het orderboek aangemaakt (maker) totdat een gebruiker Bitcoin voor € 1.000,- wil verkopen en je order vervult (taker). Afhankelijk van de prijsstelling kan het enige tijd duren voordat er een match is gevonden.

Taker Fee

Wanneer de gewenste transactie een order opvult, wordt het percentage van de taker fee toegepast. Dit zal ook aan de hand van een voorbeeld worden uitgelegd: Een Bitvavo gebruiker plaatst een verkooporder voor € 1.000,- ter waarde van Bitcoin, en je besluit te kopen voor hetzelfde bedrag. je accepteert (taker) de verkooporder via jouw order en sluit deze onmiddellijk in het orderboek. De transactie wordt dan onmiddellijk voltooid en uitgevoerd.

De provisie voor de maker begint bij 0,15 procent van de transactiewaarde en de provisie voor de nemer begint bij 0,25 procent. Je kan in aanmerking komen voor kortingen op basis van jouw transactievolume (in euro’s €) over de afgelopen 30 dagen. Handelskosten voor zowel de maker als de taker kunnen worden verlaagd tot respectievelijk 0,01 procent en 0,04 procent.

Een overzicht met relevante informatie zoals de datum en tijd, het type order, het aantal ontvangen crypto’s of euro’s, het betaalde bedrag, de handelskosten en de wisselkoers wordt weergegeven wanneer een transactie is voltooid. Houd er rekening mee dat de koers niet het totaal betaalde bedrag weergeeft. 

Om te weten te komen hoeveel iemand voor iets betaald heeft, gebruikt je de volgende formule: Vermenigvuldig de koers met 1,0025 (+0,25 procent) voor de aankoopprijs en 0,9975 voor de verkoopprijs (-0,25 procent). In dit voorbeeld wordt er geen rekening gehouden met kortingen.

Spread

De spread is het verschil tussen de koop- en de verkoopprijs van crypto’s op de Bitvavo exchange. De spread wordt berekend in percentages om het verschil tussen de koop- en verkoopprijs weer te geven. De spread en de handelskosten bepalen of een aanbieder goedkoop of prijzig is. 

Bitvavo voegt een handelsvergoeding van 0,25 procent toe aan de wisselkoers. De gemiddelde spread van Bitvavo is 0,60 procent, wat relatief laag is. Als de prijzen stijgen, hoe lager de spread bij de aanbieder, hoe sneller je jouw investering kan terugverdienen.

Stortingen en opnames

Je kan tot acht verschillende betaalmethodes gebruiken wanneer je geld wilt storten op jouw Bitvavo exchange rekening. Alle betaalmethodes hebben een maximaal transactiebedrag en sommige betaalmethodes brengen extra kosten in rekening wanneer je geld stort. Wanneer je EPS en Giropay gebruikt, moet je een extra vergoeding betalen van 1,99 procent van de transactiewaarde.

Op het moment van schrijven betaal je 1,55 % van de transactiewaarde als je MyBank als betaalmethode gebruikt, en 2,25 procent als je SOFORT gebruikt. Andere betaalmogelijkheden zijn iDEAL, Bancontact en SEPA Bankoverschrijving, die allemaal gratis zijn. De achtste optie is een creditcard.

Het geld (€) dat je stort op jouw Bitvavo account wordt ontvangen door de Stichting Bitvavo Payments (SBP). SBP is een aparte non-profit organisatie van Bitvavo B.V., het handelsplatform. Mocht Bitvavo B.V. failliet gaan, betekent dit dat jouw fondsen gegarandeerd veilig zijn. Verder zijn er geen kosten verbonden aan het opnemen van geld, en het komt meestal de volgende dag op jouw bankrekening aan.

Bij het storten of opnemen van cryptocurrency moeten zogenaamde validator fees worden betaald. Dit zijn transactiekosten (ook bekend als blockchain fees) die betaald worden aan validator om je transactie op de blockchain te valideren.

Transactiekosten kunnen variëren afhankelijk van de hoeveelheid congestie op het netwerk van de cryptocurrency. Bitvavo rekent geen kosten voor stortingen van cryptocurrency. Voor het opnemen van cryptocurrencies worden echter wel kosten in rekening gebracht. Bitvavo doet dit niet om meer geld te verdienen, maar om ervoor te zorgen dat je opname verwerkt kan worden door de transactiekosten van de validator te dekken.

Andere staking platformen

binance logo
Binance Staking
coinbase logo
Coinbase Staking
celsius network
Celsius Staking
CoinLoan Logo
Coinloan Staking

Vragen en antwoorden

Bitvavo heeft voor iOS en Android een mobiele app beschikbaar. Hierdoor kan je waar je en wanneer je maar wilt toegang tot jouw account en heeft je de mogelijkheid om crypto te staken.
Terwijl jouw digitale activa worden ingezet in ons stakingprogramma kan je ze verhandelen en opnemen zoals je zou doen met elk ander digitaal activa op jouw Bitvavo-account.

Ja, je kan op elk moment stoppen met cryptocurrency staking op Bitvavo. Als je je terugtrekt, zul je geen stakingbeloningen ontvangen tot je weer meedoet met staking.

Bitvavo’s platform en ondersteuningspagina’s zijn beschikbaar in Engels, Nederlands, Duits, Frans, Spaans en Italiaans. Door de ondersteuning in verschillende talen is Bitvavo wereldwijd beschikbaar.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Crypto prijzen stijgen weer!

Daarom krijg jij via onderstaande registratie link 10 euro gratis in jouw account na een succesvolle registratie.