Website

www.kraken.com

Staking beschikbaar

Ja

Percentage

0% – 20%

Kraken Staking

Kraken heeft een reputatie die teruggaat tot 2011 en Kraken is relatief kleiner dan andere grote cryptocurrency exchange platformen. Ondanks dat het kleiner is, heeft de exchange een klantenbestand van 6 miljoen gebruikers en staat het in de top 10 lijst van de grootste exchange door handelsvolume.

Het is een alleenstaand en een van de meest geavanceerde exchange platformen. Kraken houdt 95% van zijn storting in een cold wallet (offline), waardoor het veilig en handig is voor haar gebruikers.

Naast de crypto exchange dienst, kan je op het Kraken exchange platform ook tokens verdienen als staking voor het inzetten van je cryptocurrencies. Kraken biedt ten opzichte van de de andere exchange platforms een meer geavanceerd en uniek staking platform aan genaamd On-chain Staking en Off-Chain Staking.

Voordelen Kraken

 • Ze bieden maximale veiligheid voor je activa omdat 95% offline worden opgeslagen.
 • Ze bieden onbeperkt staking activa met een hoge jaarlijks rendement.
 • In tegenstelling tot andere exchange platforms, biedt Kraken Off-chain staking voor fiat valuta en Bitcoin.
 • Door de ongebonden inzetperiode kan je op elk moment inzetten en afzetten en toch pro-rata beloningen verdienen.
 • Ze bieden gratis staking service.
 • Ze bieden een eenvoudige en snel te navigeren inzetinterface.
 • Er is geen drempel om in te zetten, mits je account geverifieerd is.

Nadelen Kraken

 • Kraken ondersteunt geen mobiele staking en unstaking service.
 • Het biedt geen pool staking service.

On-chain en Off-chain staken op Kraken

Staking is het financieren van transacties van het exchange platform om het veiliger en efficiënter te maken op het blockchain netwerk. Hier verdien je er een beloning voor terug.

On-chain staking is een term die wordt gebruikt door het Kraken exchange platform om het te onderscheiden van de traditionele vorm van staking. On-chain staking maakt echter volledig gebruik van het Proof of Stake consensus protocol om beloningen te genereren via staking.

Kraken gebruikt het PoS consensus mechanisme om transacties te verwerken en het netwerk te beveiligen. PoS is veel minder energie-intensief, kostenefficiënt, en sneller dan het Proof of Work-protocol dat door Bitcoin-miners wordt gebruikt.

Het Proof of Work-protocol is energie-intensief en vereist veel rekenwerk, wat een knelpunt kan veroorzaken op het netwerk. Off-chain staking op Kraken maakt daarentegen geen gebruik van de Proof of Stake om staking beloningen te genereren. In plaats daarvan gebruikt het ongebruikte of beschikbare activa in jouw account om Kraken’s interne programma’s te ondersteunen, en in ruil daarvoor verdien je rente.

Hoe werkt het On-chain Kraken staken?

Traditioneel wordt het Proof of Stake-protocol gebruikt door andere crypto exchange platforms om een krachtige node te selecteren met de meeste inzetactiva, afhankelijk van de inzetperiode, om de transactie te valideren en het blok aan het netwerk toe te voegen. In plaats daarvan kan je bij Kraken een percentage van de cryptocurrencies die je in jouw wallet hebt inzetten als een vorm van onderpand om beloningen te verdienen in plaats van te mijnen.

Kraken heeft geen minimum On-chain en Off-chain stakingstijd, in tegenstelling tot andere exchange platforms. Dit betekent dat als je een paar uur of dagen staked hebt, je pro rata beloningen begint te verdienen, je kan je fondsen op elk gewenst moment un-stake en je pro rata beloningen op de volgende uitbetalingsdag ontvangen.

Deze Off-chain staking beloningen worden over het algemeen elke dinsdag en vrijdag uitbetaald. Bepaalde activa hebben echter een bindingsperiode, wat betekent dat de beloningen pas op jouw account zullen worden gestort wanneer het actief enige tijd is gestaked.

Wanneer je On-chain en Off-chain inzet op de Kraken exchange, is jouw activa niet beschikbaar voor verhandeling en kunnen ze niet naar jouw externe account worden overgezet. Maar je kan jouw activa direct op un-stake plaatsen wanneer je maar wilt naar elke rekening. Als je een On-chain en Off-chain stake actief hebt op de Kraken exchange, heeft dit invloed op jouw eigen vermogen voor margin trading omdat ze onderpand zijn en daarom verwijderd worden uit je trading balans.

Binnen de Kraken exchange kan je snel en gemakkelijk jouw On-chain staked balans en Off-chain staked balans zien omdat ze worden weergegeven met een hoofdletter S of M. Bijvoorbeeld, ETH.S vertegenwoordigt On-chain staked Ethereum en ETH.M betekent Off-chain staked Ethereum.

Om in te kunnen zetten op de Kraken exchange moeten jouw identiteit en Kraken-account geverifieerd zijn tot het starter of hoger niveau. Je kan niet direct vanuit jouw wallet activa inzetten, daarom moet je fondsen vanuit je wallet op jouw Kraken-account storten.

On-chain en Off-chain beloningen worden uitbetaald volgens het jaarlijks rendement dat wordt vermeld door het asset protocol, er zijn momenteel geen kosten voor un-staking, On-chain en Off-chain staking. Maar als je on-chain en Off-chain Ethereum staakt, zullen er kosten in rekening worden gebracht vanwege de uitrol van het netwerk en de complexiteit. Kraken zal echter een administratieve vergoeding inhouden van verdiende staking beloningen en ook variabele beloningstarieven bieden.

Hoe werkt het Off-chain Kraken staken?

In tegenstelling tot andere cryptocurrency exchange platformen, is het een snel en ongecompliceerd proces om Off-chain in te zetten op het Kraken exchange platform. Om te staken, volgt je de onderstaande stappen:

 1. Meld je aan bij je Kraken-account.
 2. Navigeer naar het “Earn” icoon bovenaan de pagina.
 3. Lees vervolgens de pagina zorgvuldig door.
 4. Wanneer je klaar bent, klik op “Stake”.
 5. Selecteer de asset die je On-chain wilt inzetten.
 6. Voer het bedrag in van de activa die je wilt inzetten.
 7. Klik op “Doorgaan.” Als je op “doorgaan” klikt, zullen je fondsen de status Initiated krijgen en weergegeven onder de sectie Transacties.
 8. Wacht dan een paar minuten tot de transactie van Gestart naar Geslaagd gaat. Dit betekent dat je fondsen met succes zijn gestaked.

Aangezien Kraken exchange een ongebonden staking service aanbiedt, kan je un-staken zodra je jouw gewenste bedrag aan beloning hebt ontvangen. Om te un-staken volgt je de onderstaande stappen:

 1. Log in op je Kraken account.
 2. Navigeer naar het “Verdienen” icoon bovenaan de pagina.
 3. Klik op “unstake.”
 4. Selecteer de activa die je wilt unstake.
 5. Voer het bedrag in dat je wilt unstake en klik dan op “unstake”.
 6. Je ziet een nieuw item in de Transactiesectie van het unstaked bedrag met de status Gestart.
 7. Wacht een paar minuten totdat de status is veranderd in Geslaagd.
 8. Het niet-toegewezen bedrag zal naar jouw handelsbalans worden overgemaakt.

In te zetten activa op Kraken Exchange

In plaats van munten te laten zitten in jouw Kraken-account, kan je jouw activa verhogen door te staken in de Kraken exchange en de beloningen voor de toekomst samen te stellen. Hieronder zijn enkele van de activa die je on-chain kan inzetten en aanzienlijke jaarlijkse / jaarlijkse percentage opbrengst beloningen verdienen, afhankelijk van de specifieke activa die je hebt gestaakt.

Bij Kraken Exchange kan je de onderstaande coins staken:

 • Polkadot (DOT) 12% jaarlijks rendement
 • Kusama (KSM) 12% jaarlijks rendement
 • Cardano (ADA) 4-6% jaarlijks rendement
 • Flow (FLOW) 4,6% jaarlijks rendement
 • Ethereum (ETH) – 5-7% jaarlijks rendement
 • Solana (SOL) 6,5% jaarlijks rendement
 • Algorand (ALGO) 4,7% jaarlijks rendement
 • Cosmos (ATOM) 7% jaarlijks rendement
 • Tezos (XTZ) 5,5% jaarlijks rendement
 • Kava (KAVA) 20% jaarlijks rendement

Activa die zijn toegestaan voor Off-chain staking op Kraken zijn onder andere:

 • Bitcoin (BTC) – +0.25% jaarlijks rendement
 • US Dollar (USD) – +2% jaarlijks rendement
 • Euro (EUR) – 1.5% jaarlijks rendement

Echter, als je Ethereum ETH2 op de Kraken exchange wilt inzetten, moet je ETH inzetten door het naar een stortingscontract op het Ethereum-netwerk te sturen om deel te nemen als een Beacon Chain Validator. 

Desalniettemin zou het nuttig zijn om op te merken dat gestakte ETH en ETH-beloningen op de Kraken exchange zullen worden vrijgegeven totdat de Ethereum 2.0 netwerkupgrade is voltooid.

Daarom, als je ETH inzet op de Kraken exchange, zal dit invloed hebben op je eigen vermogen voor handelsmarge, omdat het zal worden afgetrokken van je handels- en vermogenssaldo terwijl je staked. Tot slot zijn beloningstarieven onderhevig aan verandering en naleving van Kraken’s of specifieke asset’s voorwaarden en condities.

Andere staking platformen

Bitvavo logo
Bitvavo Staking
coinbase logo
Coinbase Staking
celsius network
Celsius Staking
CoinLoan Logo
Coinloan Staking
binance logo
Binance

Vragen en antwoorden

Je kan mogelijk niet staken als je onvolledige toegang tot je account hebt, problemen ondervindt met je browsen of je een open order hebt die voorkomt dat je fondsen kunnen worden ingezet.

Je beloningen zullen “0” weergeven als ze onder de vijf decimalen staan, aangezien de Kraken exchange website afkapt tot vijf decimalen.

Off-chain staking is nu beschikbaar voor Bitcoin (BTC), Euro (EUR) en US Dollar (USD).

Nee, On-chain staking maakt gebruik van activa “On-chain” in het Proof-of-Stake protocol zoals ALGO. Off-chain staking maakt gebruik van activa “Off-chain” zoals EURO en USD.

De minimale storting voor XTZ, SOL, ADA, en ALGO is 0.000001, 0.00001 voor Ethereum, en 0.2 voor ATOM, FLOW, KSM, DOT, en KAVA.