STEPN

Staken STEPN

$0,16

24 uur prijsverandering

daling van 0,18%

24 uur laagste prijs

$0,16

24 uur hoogste prijs

$0,16

Market cap

$191.987.591

24u volume

$11.548.335

Circulerend aanbod

1.194.377.096

Totale aanbod

5.406.543.786

Prijs 24 uur

daling van 0,18%

Prijs 7 dagen

stijging van 5,86%

Prijs 30 dagen

stijging van 3,69%

Prijs 1 jaar

daling van 74,94%

Wat is staken precies?

Om te begrijpen wat het staken van cryptocurrencies is, is het belangrijk om eerst te begrijpen wat cryptocurrency is. Een cryptocurrency is een soort digitale valuta waarbij encryptietechnieken worden gebruikt om de aanmaak van geldeenheden te reguleren en de overdracht van geld te verifiëren en die onafhankelijk van een Centrale Bank opereert. 

Het is een gedecentraliseerde, peer-to-peer manier om waarde uit te wisselen zonder centrale autoriteit of banken. Om die reden werkt cryptocurrency strikt onder open source softwarelicenties, waarbij openbare grootboeken worden gegenereerd die elke transactie bijhouden. 

Cryptocurrencies worden vaak digitale valuta’s genoemd omdat ze niet door een centrale autoriteit of nationale bank worden uitgegeven. Anonimiteit is ook wat mensen aantrekt die overheidsbeperkingen op de handel willen omzeilen door cryptocurrencies te kopen met hun eigen geld en ze vervolgens te verhandelen op verschillende exchanges.

Hoe werkt STEPN staking?

STEPN staken is een manier om passief inkomen te verdienen als beloning voor het helpen handhaven van de STEPN blockchain. Wanneer je STEPN staked, help je het STEPN netwerk om veilig te zijn. 

U kunt STEPN gewoon staken via exchanges zoals Coinmerce, Bitvavo en Bitcoinmeester . Terwijl het proces voor het staken van STEPN eenvoudig is, hangen de werkelijke beloningen af van de hoeveel STEPN je staked en voor hoe lang je je STEPN staked. Hoe lang en meer je STEPN te staked hoe meer rente je zal ontvangen. 

Er zijn verschillende manieren om cryptocurrency te staken, maar een van de meest populaire manieren is door middel van wat ‘Proof of Stake’ of PoS wordt genoemd. Proof of Stake werkt door gebruikers te belonen die in de loop van de tijd munten met rente houden voor hun investering in het blockchain-netwerk. 

Dit type staking beloont investeerders en moedigt hen aan om meer cryptocurrency te kopen en aan te houden terwijl ze hiervoor beloningen verdienen. Het doel is om uw cryptocurrency te staken voor een bepaalde periode om transacties op de blockchain te helpen valideren.

Hoe kan ik GMT staken?

Om in aanmerking te komen voor beloningen moet je een bepaalde hoeveelheid STEPN vastzetten in je wallet om zo te helpen met de veiligheid van het STEPN blockchain netwerk en de transacties te ondersteunen. 

  1. Om STEPN te kunnen staken op een exchange, moet je je eerst aanmelden en een account aanmaken. 
  2. Je moet je e-mailadres en de gegevens van je ID, rijbewijs of paspoort invullen, en je moet 18 jaar of ouder zijn voordat je kan beginnen met crypto staking. 
  3. Koop STEPN of stort STEPN naar je wallet . 
  4. Meld je aan voor de staking services in de exchange
  5. De staking services zullen enkel betrekking hebben op je GMT en niet op je andere cryptocurrency, je behoudt ook het volledige eigendom van uw digitale activa, die je op elk moment terug kunt opnemen.
  6. Als je een blok met succes valideert, verdien je in ruil enkele STEPN als beloning voor het staken.

De voordelen van het staken van STEPN

  • Het staken van STEPN vereist geen grote inzet om in aanmerking te komen.
  • Stakingsbeloningen zijn aanzienlijk hoger dan wat je aan rente kan ontvangen op een spaarrekening bij een traditionele bank.
  • STEPN staken is een stuk beter voor het milieu dan het minen van STEPN.
  • Voor het staken betaal je geen hoge kosten aan mining apparatuur en stroomkosten.

Platformen voor STEPN staking

STEPN staken op Bitvavo 

Bitvavo biedt off-chain en on-chain stakingdiensten aan. Bitvavo biedt Off-chain staking service aan voor STEPN en zo kun je beloningen verdienen op je beschikbare en ongebruikte STEPN in je Bitvavo account. 

Vragen en antwoorden

Ja, je kunt op elk moment stoppen met het staken van STEPN. Als je stopt met het staken zal je geen stakingbeloningen ontvangen tot je weer start met staken.

Het staking van STEPN creëert geen nieuwe STEPN saldo in uw wallet. In plaats daarvan zal het STEPN toevoegen aan je gestakede bedrag, vergelijkbaar met hoe een spaarrekening rente oplevert.

Ja. Zoals eerder vermeld, financier je de werking en veiligheid van het STEPN netwerk door uw activa in te zetten. Bovendien ben je als stakeholder meer geïnvesteerd in het ecosysteem en netwerk.

Ja, het staken van STEPN brengt kosten met zich mee. Vergoedingen variëren afhankelijk van de exchange die je gebruikt om je STEPN te staken, dit is meestal een klein percentage van de verdiende beloningen.

De rente die je verdient op je gestakte STEPN hangt af van de hoeveelheid crypto die je staked, voor hoe lang je deze vastzet en bij welke exchange je dit doet.

De minimale inzet voor het staken van STEPN hangt af van de exchange waar je die doet. In het algemeen kan je al met een klein bedrag STEPN staken.