Elrond

Staken Elrond

$54,35

24 uur prijsverandering

daling van 0,67%

24 uur laagste prijs

$53,84

24 uur hoogste prijs

$55,42

Market cap

$1.229.958.298

24u volume

$23.200.806

Circulerend aanbod

22.622.707

Totale aanbod

23.952.707

Prijs 24 uur

daling van 0,67%

Prijs 7 dagen

daling van 0,67%

Prijs 30 dagen

daling van 0,67%

Prijs 1 jaar

daling van 0,67%

Wat is staken precies?

Om te begrijpen wat het staken van cryptocurrencies is, is het belangrijk om eerst te begrijpen wat cryptocurrency is. Een cryptocurrency is een soort digitale valuta waarbij encryptietechnieken worden gebruikt om de aanmaak van geldeenheden te reguleren en de overdracht van geld te verifiëren en die onafhankelijk van een Centrale Bank opereert. 

Het is een gedecentraliseerde, peer-to-peer manier om waarde uit te wisselen zonder centrale autoriteit of banken. Om die reden werkt cryptocurrency strikt onder open source softwarelicenties, waarbij openbare grootboeken worden gegenereerd die elke transactie bijhouden. 

Cryptocurrencies worden vaak digitale valuta’s genoemd omdat ze niet door een centrale autoriteit of nationale bank worden uitgegeven. Anonimiteit is ook wat mensen aantrekt die overheidsbeperkingen op de handel willen omzeilen door cryptocurrencies te kopen met hun eigen geld en ze vervolgens te verhandelen op verschillende exchanges.

Hoe werkt Elrond staking?

Elrond staken is een manier om passief inkomen te verdienen als beloning voor het helpen handhaven van de Elrond blockchain. Wanneer je Elrond staked, help je het Elrond netwerk om veilig te zijn. 

U kunt Elrond gewoon staken via exchanges zoals Coinloan, Bitvavo, Binance en Celsius Network. Terwijl het proces voor het staken van Elrond eenvoudig is, hangen de werkelijke beloningen af van de hoeveel Elrond je staked en voor hoe lang je je Elrond staked. Hoe lang en meer je Elrond te staked hoe meer rente je zal ontvangen. 

Er zijn verschillende manieren om cryptocurrency te staken, maar een van de meest populaire manieren is door middel van wat ‘Proof of Stake’ of PoS wordt genoemd. Proof of Stake werkt door gebruikers te belonen die in de loop van de tijd munten met rente houden voor hun investering in het blockchain-netwerk. 

Dit type staking beloont investeerders en moedigt hen aan om meer cryptocurrency te kopen en aan te houden terwijl ze hiervoor beloningen verdienen. Het doel is om uw cryptocurrency te staken voor een bepaalde periode om transacties op de blockchain te helpen valideren.

Hoe kan ik EGLD staken?

Om in aanmerking te komen voor beloningen moet je een bepaalde hoeveelheid Elrond vastzetten in je wallet om zo te helpen met de veiligheid van het Elrond blockchain netwerk en de transacties te ondersteunen. 

  1. Om Elrond te kunnen staken op een exchange, moet je je eerst aanmelden en een account aanmaken. 
  2. Je moet je e-mailadres en de gegevens van je ID, rijbewijs of paspoort invullen, en je moet 18 jaar of ouder zijn voordat je kan beginnen met crypto staking. 
  3. Koop Elrond of stort Elrond naar je wallet . 
  4. Meld je aan voor de staking services in de exchange
  5. De staking services zullen enkel betrekking hebben op je EGLD en niet op je andere cryptocurrency, je behoudt ook het volledige eigendom van uw digitale activa, die je op elk moment terug kunt opnemen.
  6. Als je een blok met succes valideert, verdien je in ruil enkele Elrond als beloning voor het staken.

De voordelen van het staken van Elrond

  • Het staken van Elrond vereist geen grote inzet om in aanmerking te komen.
  • Stakingsbeloningen zijn aanzienlijk hoger dan wat je aan rente kan ontvangen op een spaarrekening bij een traditionele bank.
  • Elrond staken is een stuk beter voor het milieu dan het minen van Elrond.
  • Voor het staken betaal je geen hoge kosten aan mining apparatuur en stroomkosten.

Platformen voor Elrond staking

Elrond staken op Bitvavo 

Bitvavo biedt off-chain en on-chain stakingdiensten aan. Bitvavo biedt Off-chain staking service aan voor Elrond en zo kun je beloningen verdienen op je beschikbare en ongebruikte Elrond in je Bitvavo account. 

Elrond staken op Binance 

Binance is gebaseerd op het Proof of Stake (PoS) consensus algoritme dat gebruikmaakt van een willekeurig selectieproces om de validator van het volgende blok te bepalen. Als gevolg hiervan kunt je je Elrond staken en krijg je een aantrekkelijke rente van 2% tot 8% afhankelijk van hoeveel Elrond je staked. Je kunt Elrond investeren via Binance Launchpad, Binance Vault of Locked Savings. 

Elrond staken op Coinloan

Coinloan is een peer-to-peer crypto-to-fiat lending gecentraliseerde exchange gevestigd in Estland dat staking-diensten aanbiedt. Coinloan biedt de mogelijk aan om Elrond te staken om hun leningen te financieren, en in ruil daarvoor verdien je Elrond in beloningen.

Elrond staken op Celsius Network

Celsius Network is een platform voor gedemocratiseerde rente-inkomsten en leningen. Celsius maakt geen gebruik van PoW- of PoS-systeemprotocollen omdat het een gecentraliseerd netwerk is voor het uitlenen en verhandelen van cryptocurrency. In plaats daarvan kun je je Elrond in je wallet staken voor een aantrekkelijke rente van (x%) per jaar. Dit wordt gebruikt voor opbrengst genererende activiteiten, voornamelijk het uitlenen aan goedgekeurde institutionele leners.

binance logo

Beoordeling

9.2

CoinLoan Logo

Beoordeling

9.0

bitvavo

Beoordeling

8.9

kraken logo

Beoordeling

8.6

Vragen en antwoorden

Ja, je kunt op elk moment stoppen met het staken van Elrond. Als je stopt met het staken zal je geen stakingbeloningen ontvangen tot je weer start met staken.

Het staking van Elrond creëert geen nieuwe Elrond saldo in uw wallet. In plaats daarvan zal het Elrond toevoegen aan je gestakede bedrag, vergelijkbaar met hoe een spaarrekening rente oplevert.

Ja. Zoals eerder vermeld, financier je de werking en veiligheid van het Elrond netwerk door uw activa in te zetten. Bovendien ben je als stakeholder meer geïnvesteerd in het ecosysteem en netwerk.

Ja, het staken van Elrond brengt kosten met zich mee. Vergoedingen variëren afhankelijk van de exchange die je gebruikt om je Elrond te staken, dit is meestal een klein percentage van de verdiende beloningen.

De rente die je verdient op je gestakte Elrond hangt af van de hoeveelheid crypto die je staked, voor hoe lang je deze vastzet en bij welke exchange je dit doet.

De minimale inzet voor het staken van Elrond hangt af van de exchange waar je die doet. In het algemeen kan je al met een klein bedrag Elrond staken.