Dash

Staken Dash

$57,94

24 uur prijsverandering

stijging van 4,11%

24 uur laagste prijs

$54,94

24 uur hoogste prijs

$58,65

Market cap

$650.975.399

24u volume

$86.680.848

Circulerend aanbod

11.208.501

Totale aanbod

18.920.000

Prijs 24 uur

stijging van 4,11%

Prijs 7 dagen

daling van 1,60%

Prijs 30 dagen

daling van 21,84%

Prijs 1 jaar

daling van 54,52%

Wat is staken precies?

Om te begrijpen wat het staken van cryptocurrencies is, is het belangrijk om eerst te begrijpen wat cryptocurrency is. Een cryptocurrency is een soort digitale valuta waarbij encryptietechnieken worden gebruikt om de aanmaak van geldeenheden te reguleren en de overdracht van geld te verifiëren en die onafhankelijk van een Centrale Bank opereert. 

Het is een gedecentraliseerde, peer-to-peer manier om waarde uit te wisselen zonder centrale autoriteit of banken. Om die reden werkt cryptocurrency strikt onder open source softwarelicenties, waarbij openbare grootboeken worden gegenereerd die elke transactie bijhouden. 

Cryptocurrencies worden vaak digitale valuta’s genoemd omdat ze niet door een centrale autoriteit of nationale bank worden uitgegeven. Anonimiteit is ook wat mensen aantrekt die overheidsbeperkingen op de handel willen omzeilen door cryptocurrencies te kopen met hun eigen geld en ze vervolgens te verhandelen op verschillende exchanges.

Hoe werkt Dash staking?

Dash staken is een manier om passief inkomen te verdienen als beloning voor het helpen handhaven van de Dash blockchain. Wanneer je Dash staked, help je het Dash netwerk om veilig te zijn. 

U kunt Dash gewoon staken via exchanges zoals Coinloan, Bitvavo, Binance en Celsius Network. Terwijl het proces voor het staken van Dash eenvoudig is, hangen de werkelijke beloningen af van de hoeveel Dash je staked en voor hoe lang je je Dash staked. Hoe lang en meer je Dash te staked hoe meer rente je zal ontvangen. 

Er zijn verschillende manieren om cryptocurrency te staken, maar een van de meest populaire manieren is door middel van wat ‘Proof of Stake’ of PoS wordt genoemd. Proof of Stake werkt door gebruikers te belonen die in de loop van de tijd munten met rente houden voor hun investering in het blockchain-netwerk. 

Dit type staking beloont investeerders en moedigt hen aan om meer cryptocurrency te kopen en aan te houden terwijl ze hiervoor beloningen verdienen. Het doel is om uw cryptocurrency te staken voor een bepaalde periode om transacties op de blockchain te helpen valideren.

Hoe kan ik DASH staken?

Om in aanmerking te komen voor beloningen moet je een bepaalde hoeveelheid Dash vastzetten in je wallet om zo te helpen met de veiligheid van het Dash blockchain netwerk en de transacties te ondersteunen. 

  1. Om Dash te kunnen staken op een exchange, moet je je eerst aanmelden en een account aanmaken. 
  2. Je moet je e-mailadres en de gegevens van je ID, rijbewijs of paspoort invullen, en je moet 18 jaar of ouder zijn voordat je kan beginnen met crypto staking. 
  3. Koop Dash of stort Dash naar je wallet . 
  4. Meld je aan voor de staking services in de exchange
  5. De staking services zullen enkel betrekking hebben op je DASH en niet op je andere cryptocurrency, je behoudt ook het volledige eigendom van uw digitale activa, die je op elk moment terug kunt opnemen.
  6. Als je een blok met succes valideert, verdien je in ruil enkele Dash als beloning voor het staken.

De voordelen van het staken van Dash

  • Het staken van Dash vereist geen grote inzet om in aanmerking te komen.
  • Stakingsbeloningen zijn aanzienlijk hoger dan wat je aan rente kan ontvangen op een spaarrekening bij een traditionele bank.
  • Dash staken is een stuk beter voor het milieu dan het minen van Dash.
  • Voor het staken betaal je geen hoge kosten aan mining apparatuur en stroomkosten.

Platformen voor Dash staking

Dash staken op Bitvavo 

Bitvavo biedt off-chain en on-chain stakingdiensten aan. Bitvavo biedt Off-chain staking service aan voor Dash en zo kun je beloningen verdienen op je beschikbare en ongebruikte Dash in je Bitvavo account. 

Dash staken op Binance 

Binance is gebaseerd op het Proof of Stake (PoS) consensus algoritme dat gebruikmaakt van een willekeurig selectieproces om de validator van het volgende blok te bepalen. Als gevolg hiervan kunt je je Dash staken en krijg je een aantrekkelijke rente van 2% tot 8% afhankelijk van hoeveel Dash je staked. Je kunt Dash investeren via Binance Launchpad, Binance Vault of Locked Savings. 

Dash staken op Coinloan

Coinloan is een peer-to-peer crypto-to-fiat lending gecentraliseerde exchange gevestigd in Estland dat staking-diensten aanbiedt. Coinloan biedt de mogelijk aan om Dash te staken om hun leningen te financieren, en in ruil daarvoor verdien je Dash in beloningen.

Dash staken op Celsius Network

Celsius Network is een platform voor gedemocratiseerde rente-inkomsten en leningen. Celsius maakt geen gebruik van PoW- of PoS-systeemprotocollen omdat het een gecentraliseerd netwerk is voor het uitlenen en verhandelen van cryptocurrency. In plaats daarvan kun je je Dash in je wallet staken voor een aantrekkelijke rente van (x%) per jaar. Dit wordt gebruikt voor opbrengst genererende activiteiten, voornamelijk het uitlenen aan goedgekeurde institutionele leners.

binance logo

Beoordeling

9.2

CoinLoan Logo

Beoordeling

9.0

bitvavo

Beoordeling

8.9

kraken logo

Beoordeling

8.6

Vragen en antwoorden

Ja, je kunt op elk moment stoppen met het staken van Dash. Als je stopt met het staken zal je geen stakingbeloningen ontvangen tot je weer start met staken.

Het staking van Dash creëert geen nieuwe Dash saldo in uw wallet. In plaats daarvan zal het Dash toevoegen aan je gestakede bedrag, vergelijkbaar met hoe een spaarrekening rente oplevert.

Ja. Zoals eerder vermeld, financier je de werking en veiligheid van het Dash netwerk door uw activa in te zetten. Bovendien ben je als stakeholder meer geïnvesteerd in het ecosysteem en netwerk.

Ja, het staken van Dash brengt kosten met zich mee. Vergoedingen variëren afhankelijk van de exchange die je gebruikt om je Dash te staken, dit is meestal een klein percentage van de verdiende beloningen.

De rente die je verdient op je gestakte Dash hangt af van de hoeveelheid crypto die je staked, voor hoe lang je deze vastzet en bij welke exchange je dit doet.

De minimale inzet voor het staken van Dash hangt af van de exchange waar je die doet. In het algemeen kan je al met een klein bedrag Dash staken.