BUSD

Staken BUSD

$1,00

24 uur prijsverandering

stijging van 0,32%

24 uur laagste prijs

$1,00

24 uur hoogste prijs

$1,03

Market cap

$2.266.986.371

24u volume

$2.457.763.619

Circulerend aanbod

2.259.538.520

Totale aanbod

2.259.538.520

Prijs 24 uur

stijging van 0,32%

Prijs 7 dagen

stijging van 0,35%

Prijs 30 dagen

stijging van 0,39%

Prijs 1 jaar

stijging van 0,30%

Wat is staken precies?

Om te begrijpen wat het staken van cryptocurrencies is, is het belangrijk om eerst te begrijpen wat cryptocurrency is. Een cryptocurrency is een soort digitale valuta waarbij encryptietechnieken worden gebruikt om de aanmaak van geldeenheden te reguleren en de overdracht van geld te verifiëren en die onafhankelijk van een Centrale Bank opereert. 

Het is een gedecentraliseerde, peer-to-peer manier om waarde uit te wisselen zonder centrale autoriteit of banken. Om die reden werkt cryptocurrency strikt onder open source softwarelicenties, waarbij openbare grootboeken worden gegenereerd die elke transactie bijhouden. 

Cryptocurrencies worden vaak digitale valuta’s genoemd omdat ze niet door een centrale autoriteit of nationale bank worden uitgegeven. Anonimiteit is ook wat mensen aantrekt die overheidsbeperkingen op de handel willen omzeilen door cryptocurrencies te kopen met hun eigen geld en ze vervolgens te verhandelen op verschillende exchanges.

Hoe werkt BUSD staking?

BUSD staken is een manier om passief inkomen te verdienen als beloning voor het helpen handhaven van de BUSD blockchain. Wanneer je BUSD staked, help je het BUSD netwerk om veilig te zijn. 

U kunt BUSD gewoon staken via exchanges zoals Coinmerce, Bitvavo en Bitcoinmeester . Terwijl het proces voor het staken van BUSD eenvoudig is, hangen de werkelijke beloningen af van de hoeveel BUSD je staked en voor hoe lang je je BUSD staked. Hoe lang en meer je BUSD te staked hoe meer rente je zal ontvangen. 

Er zijn verschillende manieren om cryptocurrency te staken, maar een van de meest populaire manieren is door middel van wat ‘Proof of Stake’ of PoS wordt genoemd. Proof of Stake werkt door gebruikers te belonen die in de loop van de tijd munten met rente houden voor hun investering in het blockchain-netwerk. 

Dit type staking beloont investeerders en moedigt hen aan om meer cryptocurrency te kopen en aan te houden terwijl ze hiervoor beloningen verdienen. Het doel is om uw cryptocurrency te staken voor een bepaalde periode om transacties op de blockchain te helpen valideren.

Hoe kan ik BUSD staken?

Om in aanmerking te komen voor beloningen moet je een bepaalde hoeveelheid BUSD vastzetten in je wallet om zo te helpen met de veiligheid van het BUSD blockchain netwerk en de transacties te ondersteunen. 

  1. Om BUSD te kunnen staken op een exchange, moet je je eerst aanmelden en een account aanmaken. 
  2. Je moet je e-mailadres en de gegevens van je ID, rijbewijs of paspoort invullen, en je moet 18 jaar of ouder zijn voordat je kan beginnen met crypto staking. 
  3. Koop BUSD of stort BUSD naar je wallet . 
  4. Meld je aan voor de staking services in de exchange
  5. De staking services zullen enkel betrekking hebben op je BUSD en niet op je andere cryptocurrency, je behoudt ook het volledige eigendom van uw digitale activa, die je op elk moment terug kunt opnemen.
  6. Als je een blok met succes valideert, verdien je in ruil enkele BUSD als beloning voor het staken.

De voordelen van het staken van BUSD

  • Het staken van BUSD vereist geen grote inzet om in aanmerking te komen.
  • Stakingsbeloningen zijn aanzienlijk hoger dan wat je aan rente kan ontvangen op een spaarrekening bij een traditionele bank.
  • BUSD staken is een stuk beter voor het milieu dan het minen van BUSD.
  • Voor het staken betaal je geen hoge kosten aan mining apparatuur en stroomkosten.

Platformen voor BUSD staking

BUSD staken op Bitvavo 

Bitvavo biedt off-chain en on-chain stakingdiensten aan. Bitvavo biedt Off-chain staking service aan voor BUSD en zo kun je beloningen verdienen op je beschikbare en ongebruikte BUSD in je Bitvavo account. 

Vragen en antwoorden

Ja, je kunt op elk moment stoppen met het staken van BUSD. Als je stopt met het staken zal je geen stakingbeloningen ontvangen tot je weer start met staken.

Het staking van BUSD creëert geen nieuwe BUSD saldo in uw wallet. In plaats daarvan zal het BUSD toevoegen aan je gestakede bedrag, vergelijkbaar met hoe een spaarrekening rente oplevert.

Ja. Zoals eerder vermeld, financier je de werking en veiligheid van het BUSD netwerk door uw activa in te zetten. Bovendien ben je als stakeholder meer geïnvesteerd in het ecosysteem en netwerk.

Ja, het staken van BUSD brengt kosten met zich mee. Vergoedingen variëren afhankelijk van de exchange die je gebruikt om je BUSD te staken, dit is meestal een klein percentage van de verdiende beloningen.

De rente die je verdient op je gestakte BUSD hangt af van de hoeveelheid crypto die je staked, voor hoe lang je deze vastzet en bij welke exchange je dit doet.

De minimale inzet voor het staken van BUSD hangt af van de exchange waar je die doet. In het algemeen kan je al met een klein bedrag BUSD staken.