De opkomst van altcoins onder Nederlandse beleggers en hoge staking rewards

In Nederland zijn beleggers steeds meer geïnteresseerd in alternatieve investeringsmogelijkheden. Een belangrijke drijfveer hiervoor is de groeiende inflatie, die beleggers bewust maakt van de kwetsbaarheid van hun spaarvermogen. Cryptocurrencies bieden in dit opzicht een intrigerend alternatief om met een bescheiden investering de waarde van je vermogen te beschermen tegen de erosie van de koopkracht. Bovendien winnen altcoins (cryptocurrencies behalve Bitcoin (BTC)), aan populariteit in Nederland.

In deze blogpost onderzoeken we hoe altcoins kunnen dienen als een middel om te investeren in innovatie en de financiële markt van de toekomst, terwijl ze tegelijkertijd bescherming bieden tegen de toenemende inflatie.

Voordelen van Cryptocurrencies versus Traditionele Valuta

Cryptocurrencies werken over het algemeen volgens een schaarste model dat is ingebouwd in het netwerkprotocol. Munten zoals Bitcoin hebben een vastgestelde maximale voorraad die niet kan worden gewijzigd, en het creëren van nieuwe munten is vaak beperkt tot een specifieke hoeveelheid. Bovendien hebben gebruikers en de bredere crypto-gemeenschap aanzienlijke invloed op de ontwikkelingen van het netwerk, in tegenstelling tot traditioneel FIAT geld. Dit maakt cryptocurrencies tot een potentieel aantrekkelijke en waardevaste investering dan simpelweg geld op een bankrekening te bewaren.

Traditionele valuta zoals de dollar en de euro blijven wereldwijd de meest gebruikte betaalmiddelen. Sinds de loskoppeling van de dollar van de goudstandaard is er de mogelijkheid om onbeperkt geld te creëren, vooral in tijden van crisis. Bij grote economische onzekerheid zien we dat er enorme hoeveelheden geld bijgedrukt worden om bedrijven overeind te houden. Het nadeel is dat de gewone burger hun koopkracht ziet verdampen zoals we goed hebben kunnen waarnemen in de afgelopen jaren.

Altcoins als alternatieve investering en hoge staking rewards

Hoewel Bitcoin de grootste en meest gevestigde crypto-investering is, bieden altcoins steeds vaker aantrekkelijke alternatieve investeringsmogelijkheden voor Nederlandse beleggers. Sommige projecten vertonen indrukwekkende rendementen en bieden vaak de mogelijkheid om passief inkomen te genereren via “staking”.

Cardano (ADA) is een zogeheten smart contract platform, wat betekent dat er slimme contracten op het netwerk uitgevoerd kunnen worden die decentrale applicaties mogelijk maken. Het netwerk volgt wetenschappelijke fundamenten en focust op decentraliteit, waardoor financiële middelen beschikbaar komen voor iedereen op de wereld. Het netwerk is ook erg interessant in verband met de staking mogelijkheden. Met Cardano kun je eenvoudig meer dan 3% rendement per jaar maken door onderdeel te worden van een staking protocol.

Een ander erg populair smart contract platform is Solana (SOL). Dit netwerk focust met name op efficiëntie en innovatie en groeit als een speer. Dat is ook terug te zien in de koers, die in de afgelopen 12 maanden ruim 5x is gestegen. Solana faciliteert innovatieve toepassingen zoals blockchain games en NFTs, maar biedt ook interessante staking opties. Zo kun je tot wel 5 of 6% rendement maken op je SOL tokens door ze te staken. 

Naast direct staken op een stakingsprotocol kun je ook passief rendement verdienen door handelsparen te faciliteren op decentrale exchanges (ook wel DEX genoemd). De populaire memecoin Dogecoin (DOGE) kan bijvoorbeeld ingezet worden om een paar te vormen met andere munten die de gebruiker een rendement van zelfs 10% per jaar kunnen opleveren.

Blijf op de Hoogte van Cryptocurrency Ontwikkelingen bij BlockSpace

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrencies? Volg het laatste nieuws op de vooraanstaande Nederlandse crypto nieuws en analytische website, Blockspace.nl. Hier vindt u dagelijks het laatste nieuws en analyses van on-chain data over de ontwikkelingen van de crypto markt.